Açılış töreninde Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, Trabzon Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu temsilcisi birer konuşma yaptılar. Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra protokol ve davetliler tesisi gezdiler. Törene Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, TTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Tolga Avcı, Nevzat Özer, Şinik OSB Mütevelli Heyet Üyesi ve TTSO Meclis Üyeleri İsmet Mısır, Sadık Atmaca’da katıldılar
 
YILDA 500 TON ÜRETİM HEDEFLENİYOR
 
Şinik Organize Sanayi Bölgesi’nde açılışı gerçekleştirilen ilk tesis olan Yeni Akdağlar Gıda yöreye özgü tereyağı üretimi gerçekleştirecek. Muhittin Akdağ’ın sahipliğinde ki tesiste biri gıda mühendisi olmak üzere 22 personel bulunuyor. Ayda 80 ton üretim kapasitesi bulunan tesis değişen hammadde temini ile beraber yılda 500 ton üretim hedefliyor.
 
HACISALİHOĞLU: AMACIMIZ ŞEHRİMİZDE SANAYİNİN GELİŞMESİDİR
 
Törende yaptığı konuşmada Şinik OSB Mütevelli Heyet ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu zor şartlar altında güzel bir yatırım gerçekleştiren,  istihdama ve ekonomiye katkı sağlayan Muhittin Akdağ’ı kutladı. Tesiste üretimi uluslararası standartlarda yapıldığını kaydetti. Günümüzde sanayici olmanın en zor işlerden biri olduğunu vurgulayan Hacısalihoğlu, “Bu zor şartlarda sanayicilik yapmak kolay değil. Sanayicilik riske girmektir. Ben bu müesseseye bol kazanç diliyorum. Şehrimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 
Bu açılış nedeniyle bir şeyi anımsatmak istediğini belirten Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın şehrimizdeki organize sanayi bölgelerinin yüzde 33 ortağı olduğunu ifade etti. Hacısalihoğlu şöyle devam etti. “Bizim amacımız şehrimizde sanayinin gelişmesi doğrultusunda bu tür kuruluşları kurmak ve katkı sağlamaktır. Bu faaliyetlerimizde ticari bir amacımız yoktur sadece bu tür tesislerin kurulmasına destek vermektir. Bu amaçla diğer organize sanayi bölgelerinde olduğu gibi Şinik OSB’de yüzde 33 oranında ortağız. Görmüş olduğunuz bu organize sanayi bölgesi zor şartlarda başladı ama sonu iyi geldi. Şu anda yaklaşık 250 dönüm kullanılabilir bir arazideyiz. Burası bize az geldiğini için 250 dönüm kullanılabilir bir arazi projesi daha geliştirdik. Bu yeni bölümün çalışmaları devam ediyor. Şu anda 100’e yakın yatırımcı müracaatı var. Burada yatarım yapmaları için davet ettiğimiz iş adamlarına önce araziyi incelemelerini istiyoruz. Burada yatırım yapan Akdağlar ve diğer firmaların tümünü kutluyorum. Yatırımcılara sağlanan hibe destekler içinde Kırsal Kalkınma Kurumuna da ayrıca teşekkür ediyorum. Oda olarak yatırımcılara bizler önayak olduğumuz gibi devletimizde destek sağlıyor. Ve şehrimizde sanayi kültürü bu şekilde ticaretin yanı sıra hızla gelişiyor. İnanıyoruz ki önümüzdeki zaman içerisinde şehrimizde sanayi daha da gelişecektir.”
 

KAYMAKAN ŞENEL: AKÇAABAT İLÇESİ OSB İLE ÖN PLANA ÇIKACAKTIR
 
Kaymakamı Soner Şenel de 1.5 yıldan beri Akçaabat ilçesine geldiğinde dağların arasında organize sanayi bölgesi ile karşılaştığını ve şaşırdığını ifade ederek, “Şinik organize sanayi bölgesinde bugün ilk tesisin açılışını yapıyoruz. Bu şunu gösteriyor Karadeniz insanının azminin, kararlılığının ve cesaretinin en büyük göstergesi bu organize sanayi bölgesidir ”dedi.
 
Yaklaşık 26 milyon TL kamu kaynağı aktarılan organize sanayi bölgesinin yolunun da tamamlanacağını ifade eden Şenel şunları söyledi: “ Trabzon marka değeri olan bir şehirdir. Tarımda, turizmde, kültürde olmak üzere çok çeşitli alanlarda markaları vardır. Gerek coğrafi gerekse konum olarak bakıldığında Şinik OSB Türkiye’deki en önemli marka OSB’lerden biri olmaya adaydır.   Tahsislerimiz 2014 yılında yapıldı. Ve umduğumuzdan fazla işadamımız burada yatırım yapmak istedi. Alanımız yeterli olmadığı için sadece 31 firmamıza burada yer tahsisi yapabildik. İnşallah önümüzdeki günlerde 250 dönüm daha OSB büyüyecektir. Ve Akçaabat ilçemiz OSB ile de Trabzon’da ön plana çıkacaktır. Burada yatırımcımız Muhittin beyi gerçekten kutluyorum. Çünkü dezavantajlı konumdasınız. Rekabet ettiğiniz kurumların size göre çok daha fazla avantajları var. Ama kırsal kalkınma ve diğer kurumlarımızın deştiği yanı sıra girişimcilerimizin başarısı ile Şinik OSB Trabzon’un ve ülkenin kalkınmasında en büyük katkıyı veren bölgelerden biri olacaktır. ”