Yalaka: İki yüzlüler.(Maşallah memleket pek verimli bu konuda) Menfaatleri uğruna her şeylerinden vazgeçerler. Ama her şeylerinden. Aşırı derecede sahte saygı ve sevgi gösteren şakşakçılara kısaca yalaka denilir.

Ülkemizde yalakalık had safhada, Türkiye’de bu iktidar sürecinde rekor seviyede gönüllü yalaka türedi maalesef! Yalakalar büyük çoğunlukta teslim aldı ülkeyi, yandaş medya kusursuz secde ediyor Pir ine, yalakalar her zaman gibi işbasında.

Bu yalakalar iktidarların ak dediğine ak, kara dediğine kara derler. Yalakalıklarını açık etmekten çekinmez aksine afişe ederler. Zamanı gelince milletvekili adaylığı, yandaş medyada iş, ihalede avanta isteyecekleri bellidir bu yalaka şakşakçıların.

Ne oldu bizlere?

Nasıl ve neden bu kadar hızla değiştik?

Tayyip Erdoğan’ın AKP kongresine terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık yapan çapulcu Barzani’yi davet etmesi ve salonda Barzani kürsüye çıktığı sırada, tribünlerden uzun süre “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları atılması bizim siyasilerin ne kadar yalaka oldukları bir kez daha açıkça göründü.

Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne kurşun sıkanları besleyenlere bu yalakaların alkış tutması bende adeta akıl tutulmasına neden oldu. Soruyorum bu yalakalara; Barzani bu ülkede gurur duyulacak ne yaptı ki, Onunla gurur duyuyorsunuz.

PKK’ya ev sahipliği yapan o değil mi?

Türkiye’yi defalarca tehdit eden o değil mi?

Kandil’de PKK’ya kol kanat gerenin Barzani olduğu bilinmiyor mu?

Barzani askerlerimizi şehit eden teröristlerin işbirlikçisi değil mi?

Barzani’yi alkışlayan ve alkışlatan bunca vatan şehitlerinin kemiklerini sızlatan yalakalar bu ülkenin nesi oluyorlar acaba?

Irak’ın kuzeyinden terör örgütü bu kadar beslenirken hala Barzani’yi el üstünde tutan bu yaklaşımla Türkiye’nin şerefi ve namusu ayaklar altına alınmıştır. Buradan Barzani’yle “gurur duyanlara” sesleniyorum; Ben Barzani‘yle gurur falan duymuyorum. Aksine onurum çatlıyor. AKP’ye oy veren babamda duymuyor ve bunu bir hakaret olarak görüyor. Babama hakaret edenlere bir tepkimdir bu yazım. Benim babam hep dik yaşadı, kimseye yalakalık yapmadı, size de oyunu yalakalık yapın diye vermedi. Hele hele vatan hainlerine yalakalık yapmak için hiç vermedi.

Türkiye’nin Barzani ile gurur duyduğunu AKP delegeleriyle hep bir ağızdan haykırırken kelimenin tam anlamıyla şehitlerimizin kemikleri sızlamıştır. Seçim zamanı gelince bu milletin oyunu alanların yaptığı kurultaylarda, askerine, polisine kurşun sıkanları besleyenlerin, onur konuğu olarak davet edip alkış tutanlardan elbette hesap sorarlar!

Bu memlekette hain olursan dokunulmaz olursun,

Yalaka ve uşak ruhlu olursan makam sahibi olursun,

Değiştik, Millet olarak, fena halde kirlendik ulus olarak,

Onursuz, gurursuz bir millet olduk vesselam

Daha fazla yazamıyorum onurum çatlıyor artık. Yazımı Can Yücel’in dizeleriyle bitiriyorum.

Ülke bölünsün istiyorum; Yandaş, Yalakalar bir tarafa, Onurlu, Şerefli, Vatansever insanlar bir tarafa.

Hadi bakalım Ülkemin insanları saf tutunuz; göreceksiniz ki, Yandaş ve yalakalar safları dolduracak, onurlu, şerefli, vatansever insanlar hep azınlıkta kalacak.

Saygılarımla