Milyondolarlık işlerin başında girişimcilik ruhu ve kıvrak zekasıyla büyük başarılara imza atmış bir Oflu. Kimlik toprağa bağlı bir şeydir, toprağınızdan ne kadar uzaklaşırsanız uzaklaşın mutlaka oraya bir dönüş vardır. Kimi dimdik ayakta döner, kimi yatay olarak diyerek gurbetten Türkiye$ye dönüşünü bir nevi özetliyor… Ben doyduğum değil, doğduğum yeri seçtim yaşamak için diyor…

Skoda’nın Trabzon’daki tek yetkili bayiliğini alan C.K.R. Motorlu Araçlar A.Ş’nin çiçeği burnunda patronu Davut Çakıroğlu ile Trabzon’da bir fuar şirketinin organize ettiği Otomotiv fuarında bir araya geldik. Keyifli bir sohbetin başlangıcına “Bana patron denilmesinden hiç hoşlanmam” diyerek söze giren Çakıroğlu Almanya’da yaptığı işlerden bahsetti. Avrupa’nın en büyük GSM şirketleriyle birlikte işler yapan Çakıroğlu Avrupa’nın en büyük çağrı merkezini de yöneten ve yönlendiren bir isim. Dünyada ki sayılı telekomünikasyon şirketlerinde de başarısından söz ettiren Çakıroğlu doyduğum yer değil doğduğum yer diyerek Trabzon’a geldiğini belirtiyor. Trabzon’da hak etiği değerin altında olan, havada kalan bir marka olan Skoda markasını alarak, onu Trabzon’da baştan yaratmayı kafasına koymuş.



MEMNUNİYET BOYNUMUZUN BORCUDUR
Skoda müşterilerinin yan sanayi ve yedek parçalarla büyük bir güvensizlik ve sahipsizlik içine düşürüldüğünü ima eden Çakıroğlu, “Biz Skoda’yı devraldığımız günden beri, müşteri sayımız her geçen gün artmaya, müşteri memnuniyeti yükselmeye başladı. İnsanlar gerçekten kaliteli hizmetin karşılığını veriyor. Benimde olmazsa olmazım müşteri memnuniyetidir. Trabzon’da Skoda kullanan her insanı memnun etmek benim boynumun borcudur. Bunun için çalışıyoruz. İnanın kazanmak istesek, arsa alırdık, bankaları kullanırdık… Fakat biz doğduğumuz yere istihdam sağlamak istiyoruz. Devletimize katma değer sağlamak istiyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DE SKODA’NIN İLK YENİ YÜZÜ

Yaptığı dudak uçuklatan yatırımın detaylarından da bahseden Davut Çakıroğlu, “Yakında Skoda Trabzon’un Kaşüstü Beldesi’nde dünya Ticaret Merkezi yanında yeni plazasına taşınacak. Minimum 4 ay içinde yeni yere geçmeyi planlıyoruz. Yeni plazamız bir özelliği ile Türkiye’nin ilki olacak. 2 bin metrekarenin üzerine kurulacak olan yeni plazamız Skoda’nın Yeni Kurumsal Kimliği’nin de ilk yüzü olacak. Müşterilerimize odaklı, onların otomobilleri emin ellerde bakımdan geçerken kendilerinin yeni araçlarımızı tanıyabilecekleri, dinlenip sohbet edebilecekleri bir konsept hazırlıyoruz. Plazamıza gelen müşterilerimiz kullandığı marka ile ilgili her şeyi bir çatı altında bulabilecek. Teknolojinin tüm nimetlerinden en üst düzeyde yararlanılan Skoda’nın yeni yüzü C.K.R. Motorlu Taşıtlar, Trabzon’da Skoda binmenin bir ayrıcalık olduğunu tüm müşterilerine hissettirmeyi planlıyoruz. Plazamıza gelen müşterimize, “Siz keyfinize bakın, gerisini biz hallederiz” diyeceğiz ve, bundan önce Skoda müşterilerinin Trabzon’da yaşadığı tüm olumsuzlukları ortadan kaldıracağız. Kesinlikle yan sanayi kullanmayacağız. Yan sanayi yüzünden mağdur olan yüzlerce müşterimiz var. Bunlar içinde gerekli kolaylığı sağlamak adına çeşitli kampanyalar düzenleyeceğiz” dedi.

34 kişilik deneyimli kadrosu ile Trabzon’da Skoda’ya yüzde yüz müşteri memnuniyeti odaklı bir hizmet anlayışını oturtmak için işe koyulduğu günden bu yana gecesini gündüze katarak çalışan Davut Çakıroğlu, “Bugüne kadar yaptığım tüm işlerde çok şükür altından kalkamadığım olmadı. Bu işi de Trabzon’da en iyi şekilde yapıp Skoda müşterilerinin yüzlerini güldüreceğiz” ifadelerini kullandı.

SKODA’NIN DİNAMİK OYUNCULARI TRABZON OTOMOTİV FUARI’NDA SAHAYA ÇIKTI!

devamı 2.sayfada...

Kaliteli, dinamik ve zengin donanımlı modelleriyle beğeni toplayan Skoda, Trabzon’da gönülleri fethediyor.  10 Haziran tarihine kadar devam edecek olan 8. Trabzon Otomotiv, Ticari Araç ve Yan Sanayi Fuarı’nda yer alan 250 m2’lik Skoda standında, markanın “en cimri” SUV modeli Yeti Greenline’dan prestij ve kalite simgesi otomobili Superb’a kadar pek çok modelini yakından incelemek mümkün olacak. Markanın 110 yıllık deneyimini, ürettiği her modele başarıyla yansıtan Skoda, bu yıl 8. kez kapılarını açan Trabzon Otomotiv, Ticari Araç ve Yan Sanayi Fuarı’nda gönülleri fethediyor. Markanın en yeni ve en “cimri” modeli olan SUV sınıfındaki Yeti Greenline’dan, prestij ve kalitenin simgesi haline gelen Superb’e kadar 6 değişik otomobilini sergileyecek olan Skoda, adeta bir gövde gösterisi yapıyor. Skoda modelleri, 10 Haziran 2012 tarihine kadar Trabzon Dünya Ticaret Merkezi’ndeki 250 m2’lik standında Trabzon bayisi C.K.R Motorlu Araçlar A.Ş tarafından meraklılarıyla bir araya geliyor.

Skoda’nın Türkiye’de piyasaya sunulan en son yeniliği olan ve Trabzon Otomotiv Fuarı’nda da sergilenen Yeti Greenline, çevreci teknolojileri sayesinde SUV konforunu “yakıt cimrisi“ motorla bir araya getiriyor. Yeti, “Greenline” teknolojisine sahip 1.6 lt hacimli dizel motoruyla sürüş keyfinden ödün vermeksizin mükemmel yakıt ekonomisi sağlıyor, aynı zamanda da çevreyi korumaya yardımcı oluyor. 105 HP’lik motoru ve 5 ileri manuel şanzımanıyla 100 kilometrede ortalama 4.6 lt yakıt tüketen Yeti Greenline, 119 g/km karbon emisyonuyla çevreci hassasiyetini de ortaya koyuyor. Sahip olduğu Start&Stop (Başlat&Durdur) sistemi ise, özellikle sıkışık trafikteki duraklamalarda ve ışıklarda aracın gereksiz yakıt tüketmesinin önüne geçiyor. 0’dan 100 km/s hıza 12.1 saniyede ulaşan Yeti Greenline, 176 km/s maksimum hız yapabiliyor. Bununla birlikte çekici tasarımı, sahip olduğu zengin güvenlik ve konfor donanımları ise, Yeti Greenline’ın farkını ortaya koyuyor.

Fuarda ziyaretçiler, Skoda’nın yine farklı tasarımı ve işlevselliğiyle dikkat çeken modeli Roomster’ı, sınıfının en havalı ve dinamik modellerinden olan Fabia Scout’u, markanın en beğenilen modeli Octavia’yı, prestij ve kalite simgesi Superb’i ve Superb’in geniş bagaj hacmine sahip stationwagon versiyonu Superb Combi’yi yakından inceleme fırsatı buluyor