Usta şunları söyledi: “Bu proje hakkında bilgi kirliliği var. Biz de konunun daha net anlaşılabilmesi için açıklama yapma gereği duyduk. Öncelikle bu proje sadece dolmuş esnafına yönelik bir proje değildir. Trabzon il sınırları içersinde hizmet veren dolmuş, taksi, minibüs, servis aracı, kamyon, kamyonet ve halk otobüsleri gibi ticari taşıt kullanan tüm sürücülere yönelik bir projedir. 

AMAÇ KÖTÜ İNTİBAYI ORTADAN KALDIRMAKTIR

Ayrıca bu eğitim odamızın tek başına uyguladığı bir proje değildir. Hem şoför esnafımızın, hem de vatandaşlarımız için hazırlanan bu proje Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediye başkanlığı, Ticaret-Sanayi Odası ve Trabzon Esnaf Ve Sanatkarlar odaları birliğiyle ortaklaşa yürütülmektedir. 
Projenin amacı ticari taşıt kullanan sürücülerimizin trafik kurallarında daha hassas davranabilmelerini sağlamak, mesleki becerilerini artırmak, müşterilerle birlikte daha sağlıklı iletişim kurmalarını sağlamak, toplum içersinde oluşabilecek kötü intibayı ortadan kaldırmaktır.”
DENETİMLER BAŞLAYACAK

Usta, gerçekleşecek olan program sonunda şoför esnafına eğitim belgeleri verileceğini belirterek, “Bu eğitimlerin ardından gerekli denetimler yapacaktır. Bu uygulama dolmuş esnafının mesleğini daha kaliteli ve saygın bir hale getirecek, bunun da ilerleyen günlerde katkısını şoför esnafımız görecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yapılan bu uygulamalar tamamıyla şoför esnafımızın lehinedir” ifadelerini kullandı.
3 GÜN SÜRECEK

Uygulamanın 3 gün süreceğini belirten Usta, “Şoför esnafımız zaten mesleki donanımına sahiptir. Kendilerine işleri hakkında değil davranış modelleri alanında eğitim verilecek. 3 gün boyunca 4 saatlik periyotlarla düzenlenecek olan eğitimle beraber uygulama son bulacaktır. Yani uzun vadeli bir eğitim programı olmayacaktır. Bunu da şoför esnafımızın anlayışla karşılayacağını düşünmekteyiz.
HEYET KURULACAK

Bazı gazetelerde çıkan haberlerde dolmuş esnafımız, ‘Eğitim alınacaksa bizden birisi bu eğitimi versin’ şeklinde demeçlerde bulunuyor. Basın üzerinden arkadaşlarımıza cevap vermek istemeyiz ama şunu belirtelim. Eğitimi üniversitede görevli ve konusunda uzman olan öğretim görevlileri verecektir. Bununla ilgili 9 kişilik heyet oluşturulacak. Bu heyetin içersinde Oda Başkanımız Turan Altuntaş da yer almaktadır. Altuntaş da bu konuyu en iyi bilen kişilerin başında olup gerekli bilgi ve dokümana sahip bir kişidir. Bu açıdan şoför esnafımız rahat olsunlar.” 
Ayrıca ücret konusuna da değinen Usta şunları söyledi: “Odadan sadece ruhsat sahibi yani üyelerden oda kayıt belgesi istenmektedir. Şoför olarak çalışan arkadaşlarımızdan oda kayıt belgesi istenmemektedir. Proje hakkında yanlış bilgiler oluşmaması için isteyen tüm sürücülerimize odamızdan gerekli bilgiler sağlanmaktadır.”
SRC VE PSİKO TEKNİK BELGELERİ
ŞEHİRLER ARASINDA GEÇERLİ

SRC ve Psiko teknik belgeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Usta açıklamalarını söyle bitirdi: “Mevcut SRC ve Psiko Teknik belgeleri şehir içersinde faaliyet gösteren ticari taşıtlarda geçerli değildir. Bu belgeler şehirlerarası yolcu ve yük taşımacılığı yapan sürücüleri kapsamaktadır. Şehir içersinde bu eğitim sonunda verilecek olan belgeler geçerli olacaktır.”