Çalışmalarda son aşamaya ulaşılması nedeniyle bölgede incelemelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, iş makinelerini kullanarak dolgu işlemi gerçekleştirirken, “Bu son dolgu taşlarını, ülkemize, şehrimize, turizme, sosyal hayata büyük katkısı olması temennisiyle dökmüş olduk” dedi.

İncelemelerinin sonunda alanda gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Gümrükçüoğlu, Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesinin üç etapta tamamlanacağını, bu kapsamda I. etap (Beşirli) tahkimat çalışmalarının sonuna gelindiğini kaydetti.

Beşirli’den Ganita’ya kadar olan alanda gerçekleştirilecek olan proje kapsamında toplamda 800 bin m2 alan kazanılacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, “I. etap tahkimat alanında 250 bin m2 alan kazanmış oluyoruz. Burada düz bir dolgu yapmıyoruz, rüzgâr yönlerini de hesaba katarak Trabzon’un sahilini dantel gibi işliyoruz” diye konuştu. 

Alanda uygulayacak olan peyzaj projesinin de hazırlanmakta olduğunu ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “I. etaptaki tahkimat çalışmalarımızın sonuna gelirken, proje kapsamında üç etapta da uygulanacak olan peyzaj ve rekreasyon projelerini hazırlıyoruz. Bu alanda yapılacak çalışmalarımızı halkımızın taleplerine göre şekillendiriyoruz” ifadelerini kullandı.