TRABZON-61SAAT HABER MERKEZİ-Tayfun ÇÖPÇÜ-

AK Parti Trabzon Ağustos Ayı İl Danışma Meclisi toplantısı Hamamizade İhsanbey Kültürmerkezi’nde gerçekleştirildi. 
İl Danışma Meclisi Toplantısı’na Ak parti Trabzon Milletvekili Genel Merkez Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu, Adnan Günnar, Muammet Balta Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı İbrahnim Sağıroğlu, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Dernekpazarı Belediye Başkanı Mehmet Aşık, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İlçe Başkanları ve çok sayıda partili katıldı. 


HEDEFİMİZ YÜZDE 70

Toplantının açılış konuşmasını AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi yaptı ve konuşmasının başında Hopa’da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan Rahmet Hopa halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. Ayrıca yine Köprübaşı’nda meydana gelen sel afeti ile ilgili geçmiş olsun temennilerini iletti. 
Revi ‘Gün birlik beraberlik günüdür’ diyerek şu ifadeleri kullandı. 
7 Haziran seçimlerinde Trabzon’da mahalle temsilcilerimizden ilçe başkanlarımıza, milletvekili aday adaylarımızdan milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve çok kıymetli Genel Başkan Yardımcımıza kadar büyük bir fedakarlıkla çalışarak başarılı sayılabilecek bir sonuçla çıktık. Ancak bu sonuç, bizim için yeterli bir sonuç değildir. Şimdi önümüzde 1 Kasım erken seçimi bulunmaktadır.  Trabzon olarak hedefimiz %70’lere ulaşmak olmalıdır. Gün,  AK Parti’ye gönül vermiş her kardeşimizle birlik olma günüdür. Gün, omuz omuza vererek partimizi tek başına iktidara taşıma günüdür. Gün, aramıza nifak sokmak isteyenlere bu fırsatı vermeme günüdür. Bizim siyasi hareketimizde bu güne kadar asla sen-ben kavgası olmamıştır, bundan sonra da olması mümkün değildir. Hepimiz Ak Parti’nin büyük ve güçlü Türkiye davasının neferleri olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Seçimlere en hazırlıklı teşkilat, Ak Parti teşkilatlarıdır. Şimdi bizler teşkilat olarak daha büyük bir gayretle sahaya inecek ve yeniden halkımızla muhabbetle, sevgiyle kucaklaşacağız. Gün, safları sıklaştırma günüdür. Gün, sevgimizi ve muhabbetimizi egemen kılma günüdür.



CHP’LİLER YALANI SANAT HALİNE GETİRDİ 


Revi’den sonra kürsüye çıkan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının dosya haline getirilerek milletvekili adayları, il, ilçe başkanları ve parti temsilcilerine dağıtılacağını, bu önemli hizmetlerin yer alacağı dosyaların saha çalışmalarında kendilerine yardımcı olacağını ifade etti.  Sadece asfaltta 300 bin ton hedef koyduklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, ‘Bugüne kadar toplam  80 milyon karşılığında yaklaşık 220 ton asfalt ve beton yaptık. Ve 2016’da  300 bin ton hedefimizi de gerçekleştirmek için önümüzde hiçbir engel yoktur’ dedi. 
Hopa’da yaşanan sel felaketi sonrası Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin her şeyiyle orada yer aldığını belirtirken ‘Bunun siz değerli Trabzon halkı adına yapıyoruz. Trabzon her zaman Türkiye’nin  her yerinde olduğunu herkese yardım eli uzattığını sizlerin sayesinde Türkiye’ye gösteriyoruz Şu anda onlarca aracımız Hopa’da çalışmaktadır. İlk geceden itibaren Türkiye’de en fazla iş makinesini Hopa’ya gönderen belediye Trabzon Büyükşehir Belediyesi’dir.
Burada gençlik Kolları Başkanım var. Hopa’daki felakettin bir gün sonra bizzat kendisi 2 TIR su getirdi Hopa halkına. Türkiye’de ilk suyu oraya getiren onlar. Ama Maalesef yalan konuşmayı sanat haline getirmiş olan, CHP Milletvekili Trabzon’da Trabzon ve Rize Belediyeleri Hopa’ya yardım eli uzatmamıştır’ diye talihsiz bir açıklaması var. Onu da kamuoyunun taktirine sunuyorum’ ifadelerini kullandı.  



CHP VE MHP’LİLERE SESLENİYORUM 

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ise konuşmasında Türkiye’de AK Parti’nin 14. Kuruluş yıldönümünü kutladıklarını 13 yılında Türkiye’de her alanda kalkınmanın ve refahın üst düzey yaşandığını ifade etti. 
Son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızına yönelik yapılan ağır eleştiri ve saldırı kampanyasını lanetliyorum, kınıyorum diyen Balta ‘Kadın hakları savunucularının nerede olduğunu sormak istiyorum’ dedi. 
Balta konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Özellikle ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor. Biz 7 Haziran seçimlerinden önce hep istikrardan bahsettik. İstikrar olduğu zaman ülkemizde birlik beraberlik ve kardeşliğin, ekonominin gelişmesinden bahsettik. Türkiye’deki bütün terör örgütlerini bir araya getirdiler. Her taraftan saldırdılar ama biz istikrar için bu ülke için sorumluluk aldık. CHP’lilere seslenriyorum, siyasi partiler hizmet için hedef koyarlar. MHP Genel Başkanını şu anki psikolojik yapısını anlayan var mı? MHP’ye oy verenler tekrar neye oy verecekler. Her şeye hayır, hayır hayır. AK Parti’de seçim hükümetine girmeyebilirdi ama sorumluluk aldı. Biz hepimiz sorumluluk aldık. Kaçmayız, kaçamayız. Burada hep birlikte birlik beraberlik içinde belediye başkanımız ile tüm teşkilatlarımız ile tek vücut olup seçim çalışmalarına ve hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ben burada en kısa görev yapan milletvekili arkadaşlarımla
Süleyman Soylu, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar Trabzon’umuzun sorunlarını çözmek için teşkilatlarımızın emrinde çalışmalarımızı devam ettirdik. 1 Kasım’a kadar devam edeceğiz’ ifadelerini kullandı.


EY BAHÇELİ PKK İLE PARALEL İLE NE İŞİN VAR 

Cumhuriyet tarihinin en kısa milletvekilleri olarak karşınızdayız diyerek herkesi güldüren ve konuşmasına böyle başlayan AK Parti Trabzon Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu gerek ülke gündemi gerekse Trabzon ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ise yerden yere vurdu. 

KİMDEN EMİR ALDIN EY MHP EY CHP 

Soylu konuşmasını şöyle sürdür, ‘Milletimizin 7 Haziran genel seçimlerindeki bu kararı şevkimizi kırmadı, heyecanımızı kırmadı, daha çok milletimizle birlikte olmayı, bu kutsal yürüyüşü anlatmayı bize bir görev olarak yükledi. 
7 Haziran’dan itibaren aldığımız yüzde 48 oy ve 258 milletvekili ile, bütün siyasi partileri dolayarak Türkiye’yi hükümetsiz bırakmamak adına bir iradeyi ve çalışmayı gerçekleştirdik. Bu kadar attığımız samimi adımlara rağmen diğer siyasi partilerden herhangi bir yaklaşımı alamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. 
Biz 13 yıldır iktidardayız, tek başına iktidardan uzaklaşmayı en çok istemeyecek partiyiz ama ülkemiz hükümetsiz kalmasın diye adımlarımızı yüzlerce defa karşı tarafa samimiyetle attık. 
Ama onlar, siyasi samimiyeti değil, siyasi kurnazlığı ortaya koyup öyle cevap verdiler. MHP’ye ‘Gelin birlikte olalım, sayımız yetiyor’ dedik ‘olmayız’ dediler. Azınlık hükümetimize destek olun dedik ‘Hayır’ dediler. Türkiye’de hep beraber seçim kararı alalım dedik onu da yapmayız dediniz. Beraber seçim kararı alalım dedik, onu da istemeyiz dediler. Şunu size sormayacak mı bu millet kendi partilileriniz kendi seçmeniniz. 7 Haziran akşamı, Türkiye’yi erken seçime getireceğiz diyeler ne oldu da seçime 1.5 ayda karşı bir tavır içine girdiniz. Ne oldu, kimden ne emir aldınız da Türkiye’yi bu çıkmaza sürüklediniz. Hatırlayın seçim Akşamı tüm kapıları kapattılar. Öyle değil mi? Türkiye’yi bir şekilde yarına güçlü bir adım atmaktan sakındıracak bir tablo ile karşı karşıya bırakmak kimin hakkınaydı. 
Bir taraftan hükümet olmak istemezsin, azınlık hükümetine destek olmazsın, TBMM’de seçim kararına destek olmazsın. 


SANA OY VERENLERE HESAP VERECEKSİN DEVLET BAHÇELİ

SEN NE İSTİYORSUN, Ne talep ediyorsun, ne ortaya koymaya çalışıyorsun. Kimi temsil ediyorsun. Yüzde 16 size bu ülkede oy verirken hiçbir şeyin altına elinizi koymayın diye mi verdi. Yoksa millete hizmet edin sorumluluk alın diye mi verdi. Devlet Bahçeli milletimizce ve tarihine, kendi partililerine bunun hesabını veremeyecektir. Siyasi partililer çözüm odaklı çalışır, çözümsüzlük üzerine değil. Hani senin vatan, millet sevgin, hani senin milliyetçiliğin. Ne oldu bir devlet adamı edasıyla Tuğrul Türkeş, bu sorumsuzluğu sahipsiz bırakmamak adına Genel Başkan Yardımcılığı görevini kabul etti. Ama onlar ne yaptılar. İşin kolayını buldular. İstemediklerini Dövüverdiler, salona sokmazlar, işin kolayını bulmuşlar. Senin siyasetin laf yetiştirme siyasetinden başka bir şey değil. Bunun cevabını millet 1 Kasım’da verecektir. Terörle bizi terbiye etmeye çalışıyorlar. Birileri silahlar sussun diye devlet ile PKK’yı denkleştirmeye çalışıyor. Huzurumuzu, kardeşliğimizi PKK’yla endeksleyemeye çalışıyor. Ama yok, bunu millet de görüyor bizlerde. Tek bir terörist kalmayıncaya kadar sizi temizlemeye devam edeceğiz. Yemin ettik. Silahları gömecekler ve Türkiye’de tek bir teröristlerini bırakmayacaklar. Seçim dönemi elinde sazıyla o pop star olarak ortaya sundukları.. Hani ne oldu Aydın Doğan’a, hani ne oldu.Çıkartsanıza şimdi Demirtaş’ınızı. Türkiye’deki milli birlik ve beraberliğimizi gezi olayları ile 17 aralık ile bozmaya çalıştınız. Yetmedi seçimlerde PKK işbirlikçileri ile kol kola girdiniz.  Hani neredesiniz şimdi. Çıkarsanıza... Siz onlarla aynı evde kalın hatta aynı kararları alın. Bu millet her şeyi görüyor. 
BAHÇELİ NE İŞİN VAR PKK İLE PARALEL İLE 

Sabahtan akşama kadar PKK’nın propagandasını yapan paralelin kanallarını izliyor musunuz. PKK’yı her gün mağdur gösteren, ölen PKK’lılara şehit diyebilecek kadar iğrenç yayınlara yer veren paralel kanallarda her gün 5 tane 10 tane MHP’linin ne işi var. Bunu kendi seçmenine Türk milletine izah edeceksin ey Bahçeli. Sen bu milletin Mehmetçiğine kurşun sıkan PKK’nın propagandasını yapan Paralel yapının kanallarında ne işin var. Haberlerde PKK terör örgütünü destekleyen Paralel yapı haberlerden sonra MHP’nin milletvekillerini o kanallarda bir kere seçimlerden önce PKK’yı telkin eden bir şey duyulmadı. Yapmak istedikleriniz kurnazlıktır. Kimse Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünden, bu ülkede demokrasiye olan sadakattan endişe etmeyin. Türkiye yarınına güçlü ve emin adımlarla birlikte ilerliyor. AK Pati 13 yılda ayakları sağlam, kendisini kucaklayacak bir sistem oluşturmuştur. Bugüne kadar yapılan katkılar gibi milletimizin desteği ve iradesi ile bundan sonra da yapılacaklar var. 

YÖK KOLLARI SIVADI TRABZON’A 2. ÜNEVERSİTE YOLDA

Trabzon’a büyük yatırımlar geliyor, havalimanı, 2. devlet üniversitesi için YÖK başkanı kolları sıvadı, yeni oteller, yatırım adası. Önümüzdeki günlerde TOKİ başkanımız, İller Bankası Genel Müdürümüz gelecek. Ama ne olur, Trabzon’u betonlaşmaktan kurtaralım. Buna imtina göstererek bize sağlanan gibi doğamızı, yeşilimizi geleceğe taşımalıyız. Köylerde yapılan evlerimize dikkat etmek lazım. Oy versinler diye kaçak yapıya müsaade etmeyin. Belki oy alırız ama bu dünyada da öteki dünyada da bunun hesabını veremeyiz. Meclis açılmış olsaydı ilk vereceğiz teklif, yaylalar, ormanlar ve meraların sahiplenilmesi ile ilgiliydi. Ama önümüzdeki günlerde bunu gerçekleştireceğiz. Devlet milletin peşinden gitmez. Genel ihtiyaçları belirleyip o ihtiyaçları giderir. Ben ev yapacağım sen elektrik vermeyeceksin, ben alırım kardeşim sen de görürsün.