İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "PKK'nın HDP'yi nasıl kullandığını hep beraber görüyoruz ve biliyoruz. CHP'ye söylüyorum; aynı yoldan yürümeyin. DHKP/C'nin CHP'yi kullanmasına izin vermeyin." dedi.

Soylu, TBMM Genel Kurulunda CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın Nuriye Gülmen ile birlikte tutuklanan Semih Özakça'nın annesinin polis müdahalesi sırasında çekilmiş bir fotoğrafına atfen yaptığı değerlendirmeye verdiği cevapta polisin, jandarmanın, korucuların genel görevinin hem kamu güvenliği tesis etmek hem de ülkenin huzur ve güvenini sağlayabilmek olduğunu söyledi.

Siyasetin temel görevinin ise teröre alet olmamak olduğunu ifade eden Soylu, şunları kaydetti:

"Birkaç gündür gerek Yüksel Caddesi gerekse diğer yerlerde yaşananları hep beraber takip ediyoruz. KHK ile birlikte kendi iş yerlerinden terör örgütü mensubu olmak suretiyle atılan iki kişiden bahsediyoruz. Bu iki kişi DHKP/C mensubudur. 2012'den itibaren DHKP/C örgütü mensubu olması sebebiyle defalarca gözaltına alınmışlardır. En son İstanbul'daki DHKP/C operasyonunda bir babanın feryadını hep beraber dinledik. Kızını örgüttün kurtaramayan, bunun için örgütün işkencesine maruz kalan bir babanın feryadını dinledik.
Bizim hep beraber görevimiz, bu örgütlerin bizi kullanmamasıdır. İçişleri Bakanı olarak söylüyorum; PKK'nın HDP'yi nasıl kullandığını hep beraber görüyoruz ve biliyoruz. CHP'ye söylüyorum; aynı yoldan yürümeyin. DHKP/C'nin CHP'yi kullanmasına izin vermeyin. Yapmanız gereken, bu yargının ortaya koyacağı kararı beklemektir. Sonra KHK ile birlikte işine son verilenlerle ilgili yeni bir kurul var. Bu kurul değerlendirmelerini ortaya koyacak. Çektiğimiz sıkıntıları tekrar çekmemek ve güvenlik görevlilerimize bu konuda haksız ithamda bulunmak çok yanlıştır."