Beşikdüzü Belediye Meclisi de dün Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu Başkanlığında olağanüstü toplanarak, gelen 2 milyon liranın bir milyon lirasını selden zarar gören esnaflardan bir milyon lira alışveriş yapma kararı aldı.
Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, "Belediye olarak bir milyon lira ile yapılan alışverişte alınan emtianın ayni yardım olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını söyledi. Bıçakçıoğlu, "Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak bu gelen paranın yarısını belediye hizmetlerinde, yarısını da esnaftan vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda ayni yardım yapma kararı aldı."dedi.


BAKANIMIZA TEŞEKKÜRLER
Başkan Bıçakçıoğlu açıklamasında, "Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Devlet en kısa sürede gerek esnafımızın gerekse vatandaşlarımızın zararlarını ödeyecektir. İnancım bu yöndedir. Defterdarlığın yapmış olduğu çalışma sona erdi. Biz Beşikdüzü Belediyesi olarak şu anda esnafımıza bir can suyu olması açısından hasar tespitinde hasara uğradığını beyan eden 524 esnaf kardeşimizin her birine 2 bin lira ödeme yapılmasını Belediye Meclisinde karara bağladık. "diye konuştu.
3 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde 9 saat aralıksız yağan yağmur metrekareye 269,4 (kg/m2) yağış düşürmüştü. İlçede dereler taşmış, esnaf büyük zarar görmüştü.