Trabzon Lisesi ile özdeşleşen ve Cuma Günü 97 yaşında iken hayatını kaybeden Edebiyat Öğretmeni Sebahat Ülker bugün toprağa verildi.
Emektar öğretmen Sebahat Ülker için bugün saat 10.30’da Trabzon Lisesi önünde bir veda töreni düzenlendi.  Törenin ardından İskenderpaşa Caminde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Akçaabat Salacık’ta ki aile mezarlığına defnedildi. Ülker'in cenaze törenine İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ve Trabzon Valisi Yücel Yavuz katıldı. Törende oldukça üzgün olduğu gözlemlenen Soylu, daha sonrasında Kaçakçılık, İstihbarat ve Koordinasyon toplantısı için Ramada Otel'e geçti.

Sebahat Ülker Kimdir? 

1920 yılında Trabzon’da doğan Sebahat Ülker, ilk ve orta öğrenimini Trabzon’da tamamladı. Daha sonra öğretmen olarak atanacağı Trabzon Lisesi’ni başarıyla bitirdi. Edebiyata olan derin sevgisi onu İstanbul Üniversitesi Türkoloji bölümüne yöneltti. Mezuniyet sonrası il göre yeri olan Çorum’da 3 yıl çalıştı. Trabzon Lisesi’nin simge isimlerinde biri oldu. Öğrencilerin karşısında titrediği ama bir o kadar da sevilip sayıldığı değerli öğretmenlerden biri olarak uzun yıllar çalıştı. 

1978 yılında atandığı Milli Eğitim Bakanlığı’nda müşavir olarak bir süre çalıştıktan sonra emekli oldu. Sağlık sorunları nedeniyle 15 yıldır Edremit’te yaşayan ve yerel bir gazetede yazılar yazan Sebahat Ülker 20 Ocak 2017 Cuma günü vefat etmiştir.