61SAAT HABER SERVİSİ - Anayasa Değişikliği için yapılacak referandum kapsamında Trabzon’un ilçelerinde vatandaşlarla buluşan İçişleri Bakanı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Sürmene ilçesinde vatandaşlarla buluştu. Sürmene’de AK Parti ilçe binası önünde AK Parti otobüsünden vatandaşlara hitap eden Bakan Soylu, burada çarpıcı ifadelerde bulundu. 

Bakan Soylu’ya eşlik eden isimler arasında ise AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün yer aldı. 
Burada yapılan mini mitingde ilk olarak, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün konuştu. Üstün, “Bugüne kadar 2014’den bu yana ne taş koyduysak sayın bakanımızın imzasının olduğunu sizlerin huzurunda ifade etmek istiyorum. Sayın Bakanımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum”  dedi. 

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ise, “Sayın bakanımızla programımızı belirlediğimizde kendisi Samsun’daydı.. Orada bütün ilçeleri dolaşıp vatandaşlarımızla buluştu. Ardından Ankara’ya döndü, 2 saat uykuyla sizlerin buluşmanın heyecanı hasretiyle tekrar Ankara’dan Trabzon’a hareket ettik. Sürmene’de çok büyük coşkuyu gördük. Sürmene karar verdiğinde, Trabzon karar verir, Trabzon karar verdiğinde Türkiye karar verir. Sürmene’den öyle bir oy aldık ki beni de seçti” ifadelerini kullandı. 

İçişleri Bakanı Soylu ise, “Bu ülkenin huzurunun, kardeşliğinin, birliğinin ve beraberliğinin yarına gidebilmesi için büyük bir enerji ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu ülkede uzun yıllardan beri bizleri hepimizi, bütün insanlarımızı terbiye etmeye çalışıyorlar. Bazen bir korku tünelinin içine sokarak terbiye etmeye çalışıyorlar. Bazen bize bir takım fotoğrafları göstererek, terbiye etmeye çalışıyorlar. Fukaralıkla, 1960 darbesi, 61’de bir anayasa ile çerçeveleyerek, ardından bu ülkenin başbakanının idam ederek bizi terbiye etmeye çalışıyorlar” dedi. 
Bakan Soylu, konuşması sırasında ezan okununca konuşmasını yarıda kesti. Ezan okunmasının bitiminin ardından ise konuşmasına devam etti. 

Arkamıza dönüp bakmaktan yorulduk artık. Tam önümüzde ki işe bakarken, kucaklamaya çalışırken Türkiye’nin büyüme adımlarını atarken arkadan gelen her hançerle yorulduk artık. Sistemlerini kurdular. Bir gün geldiler Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Medya, Yargıtay, uluslar arası kuruluşlar patron dediler. Bir gün patron darbeci generaller dediler. Bize dediler ki, “Biz size bu ülkeyi yönettirmeyeceğiz” işte huzurunuzda bulunma nedenim olan 16 Nisan ile ilgili bir şey paylaşmak istiyorum sizinle. 16 Nisan’da vereceğimiz kararla ortaya koyacağımız idare şudur: Patron millettir, patron millettir…” dedi. 

Ardından 15 Temmuz’da yaşadıklarını anlatan Bakan Soylu, “Gezi olaylarından 1 gün önce bu ülkede böyle bir şey düşünülmemişti. Faiz yüzde 4’e düşmüştü. Bu ülkede 100 milyon dolarlık yatırımın önü açlımıştı. 3. Boğaz Köprüsü, Kanal İstanbul, Şehir Hastaneleri, Hızlı trenler, bu ülkede her şey yükselmeye dolu dizgin gidiyordu. Ama ertesi gün 8 ağaç yüzünden bu milleti bir birine düşürdüler. Hemen Amerika’dan, İngiltere’de kanallar geldi. “Türkiye karışık, kaos içinde” dediler. Türkiye yatırım yapılamaz bir ülke olsun istediler. Evet bir gün önce bizi tuzağa getirdiler. 28 Şubattan önce hiç birimiz 28 Şubat olacağını düşünmedik… “ diye konuştu. 
Bakan Soylu, bu sırada terör örgütlerinden bahsederken, "Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanın talimatıyla ortaya koyulan gayretlerle beraber bu ülkenin içişleri bakanı olarak söylüyorum, bu ülkede haince eylemler devam edecekse, her eylem sonrasında cevabını vereceğiz” dedi. 

Bakan Soylu, şu şekilde devam etti: “Ülkenin huzurunu bozmak istiyorlar, Hollanda Almanya topunuz gelin, bu ülke 16 Nisan’da karşılığını verecek. 

Rahmetli Ecevit Cumhurbaşkanlığına, Ahmet Necdet Sezer’i önerdi. Diğer partilerle oturdular seçtiler. Kafasına Anayasayı yedi mi? Bu sistem baba ile oğlu bir birine düşürür. Sizlere söylüyorum bu sistem her kesi bir birine düşürür. Bu sistem milleti bir birine düşürür. Bugün tam fırsatı. Bugün bu sistemi bir tarafa koyup Cumhurbaşkanlığı sistemiyle 2023’e, 2053’e, 2071’e gitme tam zamanı.

AK parti yüzde 34 ile iktidara geldi. Çok çalıştı, çok gayret gösterdi. Kulağı hep millette oldu. Mağdurlarla beraber oldu. Kolay mı geldi 34’den 51’e… Elbette kolay değil. Millete bağlı oldu, milleti en büyük güç olarak gördü. Bir taraftan 5 yıldızlı hastaneler yaptı, 81 ile üniversiteler, bölünmüş yollar yaptı. Altay tankları, cirit füzeleri yaptı. Hepsini ama hepsini gerçekleştirdi. En önemli yaptığı şey, her 100 liranın 70 lirası faize gitmediği için, engelli bana kim sahip çıkacak derken bu devlet “artık faize vermeyeceğim engellime vereceğim” dedi. Bu memlekette benim gencime ve insanıma özgüven kazandırdı… 

CHP ya 24 alıor ya 26.. Bir aşağı bir yukarı.. Ona demişlerki, “Senin oya ihtiyacın yok, sana 61 anayasası yazıyoruz. Sen bizi sana verdiğimiz reçeteye sahip çık. Bizim borumuz öter” dediler. Öyle mi.. Bende diyorum ki artık sizin borunuz ötmüyor, milletin borusu ötüyor. 
Millete bir şey söyleyeceksin dimi, bu yeni sistemde 50’yi aşamazsan hapı yuttun. Diyelim ki 2019’da bir seçim var. Şimdi eski sistemle gidersek, Cumhurbaşkanımız aday olduğunda karşınıza bir aday çıkacak değil mi? Şimdi diyelim ki kılıçdaroğlu habu eski sistemle giderse aday olacak. Seçimi kaybettiği zaman partinin genel başkanlığına devam. Sırça köşke devam.. Arabalar devam. Adamda lafta bol ona da devam. Ama yeni sistemde diyelim 2019’da aday oldu yeni sistemle. Milletvekilliği..? adamı bir daha orada tutarlar mı adama yallah derler. Yeni sistem geminin lafla yürütüldüğü sistem değil işle yürütüldüğü sistemdir” diye konuştu.