61SAAT HABER SERVİSİ - SEDEF BAHÇEKAPILI ÇÖPCÜ - Genel seçimlerde Trabzon'un AK Parti'ye verdiği destek ile Büyükşehirlerde oyunu 1. derece muhafaza eden en iyi il olduğunu ifade eden Soylu, çarşamba günü hem Trabzon'un elektrik sorunu, hem de turizmle ilgili bir toplantı yapılacağını kaydetti.

TRABZON'DA TURİZM TOPLANTISI YAPILACAK
Soylu, "Burada Çarşamba günü özellikle hem valimiz, hem belediye başkanlarımızın tamamı ile birlikte belki de Trabzon'un önemli sorun alanlarından elektrikle ilgili bir toplantı gerçekleştireceğiz. Yaylalarından, köyüne kadar şehir merkezine kadar.
Onun hemen akabinde Çarşamba günü bütün Doğu Karadeniz ile ilgili turizmde neler yapmalıyız, Kültür Bakanlığı ve Turizm Bakanlığının müsteşarı ve ilgililer  ile bir toplantı gerçekleştireceğiz" dedi.

GELEN TURİSTİN BEKLENTİLERİ
Bölgede büyük bir turizm potansiyeli olduğunu ifade eden Soylu, "Ankara'dan veya İstanbul'dan geldiğimizde uçakların yüzde 60-70'i körfez turistleri ve yerli turistlerle karşı karşıya. Trabzon'da Türkiye'nin her yerinden gelen insanlar görüyorum. İç ve dış turizm ciddi şekilde güçlü. Onun için bizim bunun alt yapısını kuvvetlendirmemiz lazım. Dönem dönem bunun eksiklikleri karşılaşıldı. Gelen turistin beklentilerini karşılayamamızdan dolayı buradan uzaklaştı. Şehrin kamu yönetimi ile, belediyeleri ile ticaret odaları ile bir büyük kampanya başlatıp, turist bizim velinimetimizdir dememiz gerek.

FAHİŞ FİYATLAR MI UYGULANIYOR
Bazen şehrimizin insanı ile örtüştüremeyeceğimiz hadiseler duyuyoruz. Bazı otellerde yüksek ve fahiş fiyatlar duyuyoruz. Bu kendi ayağımıza kurşun sıkmaktır. Onun için nasıl bizler yurt dışına çıktığımızda, hatta hacca gittiğimizde bir yerden bir yere gidişi en yakın arkadaşımıza veya birine sorup öğreniyoruz. Burada Trabzon'a anlatmamız lazım gelen, buraya gelen turistler her şeyi en iyi şekilde biliyor. Bunun uzun vadede sürdürülebilir olması için toplantı yapacağız.

UZUNGÖL'DE ELEKTRİK PROBLEMİ
Uzungöl büyük elektrik problemi vardır. Bugün itibariyle oranın elektrik problemlerini ayarlayacağız" dedi.

İKİNCİ PİST İÇİN GENEL MÜDÜR GELİYOR
Trabzon'a yapılması düşünülen ikinci pist için Devlet Hava Meydanları Genel Müdürünün önümüzde ki günlerde Trabzon'a geleceğini kaydeden Soylu, "Şehir hastanesi, artı bütün bunlarla birlikte yeni havalimanı... Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü önümüzde ki bir kaç gün içinde bütün bu çalışmalar için Trabzon'a gelecek.

Turizm bölgeleri için kültür bakanlığı yetkilileri yarın sabahtan itibaren Trabzon'da olacaklar. Bizim Hıdırnebi'den başlayan Galyana kadar bütün bölgenin Turizmle ilgili projelerini tek tek elden geçirecek.

Akyazı Stadının yetişmesi için büyük bir gayret sarf ediliyor" dedi.

TRABZON'A İKİNCİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ KURULUYOR
Soylu, Trabzon'a ikinci devlet üniversitesi yapılması ile ilgili olarak ise, şunları kaydetti:
"Söz verdiğimiz projelerden bir tanesi devlet üniversitesi. Geçen hafta YÖK Başkanı ile görüştüm. 3 haftalık, 3,5 haftalık çalışma programı oluşturdu. Bunun alt yapısını temin edecek. Zannediyorum tekrar bir araya gelip ikinci devlet üniversitesi için adımlarımızı ne şekilde atacağımıza bakacağız.

YATIRIM ADASI İÇİN DÜZENLEME ŞART
Yatırım adası ile ilgili bakanımız ile konuştuk. Ama bir adım atmış değiliz. Onun için hukuki bir kanuni düzenlemeye ihtiyacımız var. Bu da yeni meclisin işi olacak.

GÖREVİ 4 YIL MI 2 YIL MI, 5 AY MI YAPACAKLAR
Her bir arkadaşımıza görevi verip onlar takip edecekler. Hep birlikte bu meselelerin çözümü için gayret sarf edeceğiz. Trabzon milletvekillerinin ağırlığı her daim üzerimizdedir. Hükümet mi kurulacak, seçim mi olacak onlar da bugünlerde netleşecek. Biz de bu görevi 4 yıl mı yapacağız, 2 yıl mı yapacağız, yoksa 5 ay mı yapacağız o da belli olacak. Ama yaptığımız süre içerisinde sorumluluğumuzdan emin olabilirsiniz. Ankara'da da Trabzonlu hemşerilerimizin bütün meselelerine elimizden geldiğince gayret göstermeye çalışıyoruz"

HÜKÜMET KURULMA ÇALIŞMALARI
Soylu, koalisyon görüşmeleri ile ilgili de bilgi vererek, " Hükümetin ne olacağı belli olmadan her birimizin kendi yükümlülüklerini yerine getirmek için gayret içinde olduğunu ifade etmek istiyorum.

Elbette ki tek başına iktidar Türkiye'nin 13 yıldır tek başına avantajıydı. Etrafımızda ki ülkelere göre en önemi üstünlüğümüzdü. Biz bunu hem AK Parti olarak, hem de Türkiye olarak kaybettik.

CHP İLE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Ama bu kapanıp dövünüp, acaba ne yapacağız diye endişe içinde adım atmaktan ziyade Türkiye bize görev verdi ve bu görevi yerine getireceğiz. Bütün siyasi partilerle görüşmeler ortaya koyduk, ama ağırlıklı hem CHP, hem de MHP ile bir koalisyon yapma konusunda irade ortaya koyabileceğimizdi. İki parti ile görüştük. MHP biraz daha mesafeli durdu. Buna rağmen biz onunla da ilişkilerimizi devam ettiriyoruz. CHP ile komisyon çalışmaları başladı. Ne noktaya kadar gidebileceği, meseleler nasıl göğüslenecek bütün bunlar masada ön yargısız şekilde sürdürülecek. Biz hükümet kurulmasını istiyoruz.  Hükümet kurulması bizi ölçüsüz bir şekilde eleştirilmesi ile karşı karşıya bırakmamalı" dedi.

TERÖR OLAYLARI
Konuşmasında sün günlerde yaşanan terör olaylarına da değinen Soylu, şu şekilde konuştu:
"Türkiye çok uzun zamandır AK Parti'nin siyasi iradesiyle ortaya konulan ve bir devlet politikası haline getirilen çözüm süreci ile ilgili ciddi adımlar attı. 2002'den itibaren Türkiye'de demokratikleşmeyi, özgürleşmeyi, eşit vatandaşlığı ve Türkiye'nin geçmişe dayalı sıkıntılarını ortadan kaldıran bu önemi adımlarla herkesin kendisini ifade edebilmesi, konusunda eski Türkiye'de yaşadıklarımızı tekrar yaşamamak için atılan bu adımlar, milletimizden büyük takdir gördü.

Etrafımızda ki coğrafyada her türlü istikrarsızlık söz konusuyken, Türkiye ilk önce huzurunu temin etmek daha sonra da ekonomik potansiyeli ilerleyerek yükselterek ortaya koymak için çözüm sürecini de iyi bir şekilde yönetti. Fakat burada özellikle HDP siyasi olarak onunla beraber özdeş eşdeş yürüyen PKK, KCK gibi terörist örgütler bu süreci ülkemizin milletimizin bir zafiyeti olarak algıladılar. Oysa bir zafiyet süreci değildi. Hükümet partisinin bir mensubu olarak şunu söylemek istiyorum.

Eğer son 3,5 yılda Türkiye'de Suriye'de yaşananlar, Irak'ta yaşananlar yanılmış olsaydı Türkiye bugün bu noktada olur muydu? Öyle bir politika ortaya konuldu ki, evet bir takım maliyetler söz konusu olabilir, bu politika ve siyaset anlayışı Türkiye'nin tamamını huzursuz yapan ve istikrarsız yapan bir süreci önümüze koymadı. Bunun maliyeti AK Parti'ye oldu. Türkiye'ye olmamıştır. Bu süreci devletin ve AK Parti'nin zafiyeti olarak yanlışlıkla alnlayanlar bir taraftan şiddetle, terörle, baskıyla demokrasi ile bu süreci istismar ederek alan hakimiyeti ve özellikle ülkemizin bir bölgesinde üstünlük sağlamayı kendilerine görev edindiler.

Bu, tırnak içinde söylüyorum ki, "Tahmin edemeyeceğimiz kadar şımarık bir hal" aldı. Gerek PKK'nın, gerek KCK'nın gerek HDP'nin tavırları ölçülemeyecek kadar şımarık bir hal aldı. Çözüm sürecinin en temel ayaklarından bir tanesi, silahları bırakmaydı. 2013 Haziran ayından itibaren bizler silahların bırakılmasını bekliyoruz. Silahla köylere gireceksiniz, insanların oylarını tehdit edeceksiniz. Onları göçe zorlayacaksanız. Alternatif bir vergiyi vermeyi orada oluşturacaksınız.

Biz bin yıldır bu topraklardayız. Biz devletimiz asla buna müsaade etmez, milletimiz asla buna müsaade etmez.  Silah varsa devlette de var. Eğer bu iş silahla görülecekse... "