Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’daki Trabzonlu hemşerilerini, yine Trabzonlu ortakların sahibi olduğu Saray Köfte Balık Restaurant’da ağırladı. 
Ankara’da yaşayan Trabzonlu bürokratlar, siyasiler, akademisyenler, işadamları, gazeteciler olmak üzere 1500 kişi katıldı. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun ev sahipliği yaptığı yemeğe Cumhurbaşkanı Danışmanı Şeref Malkoç, Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Salih Cora, Ayşe Sula Köseoğlu, eski Trabzonlu Bakan Osman pepe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan
 TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal’da hazır bulundu. 

İftar sonrası ilk konuşmayı Eski Orman Bakanı Trabzonlu Osman Pepe yaptı: Pepe iftar organizasyonunda Trabzonlu hemşerileri ile buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ‘Bu geceyi tertip edenlere teşekkür ederim. Ne güzel bir gece, ne büyük bir buluşma. Bu akşam sözün sahibi Sayın Soylu sizlere hitap edecek Ama önemli olan sizlere selam vermek. Bu güzel organizasyonu yapan burada olan herkese teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE’DE İSTİKRAR VAR
Cumhurbaşkanı Danışmanı Şeref Malkoç’da bir konuşma yaparak şu ifadeleri kullandı: Böyle bir mübarek gecede Trabzon’dan, Ankara’dan uzun zamandır görmediğimiz dostlarımız ile bir aradayız. Bu organizasyonu yapan sayın bakanımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah bu ramazanı hakkıyla doya doya yaşayan insanlardanızdır. İslam dünyasında ölen, yetim kalan çocuklar yüreğimizi yaktı. İnşallah yeni ramazanlarda bu olmaz. 
1 kasım ile 7 Haziran sonrasına baktığınıza çok güzel şeyler oldu. Türkiye’de istikrar var. Cumhurbaşkanı ile başbakanı uyum içinde çalışan bir ülke var. Ne mutlu ki birde Cumhurbaşkanımız var. Nice güzel günlerde ve yıllarda buluşmak dileğiyle Allah’a emanet olun. 


TÜRKİYE SERİNLİK AGACI OLDU
Ankara’da Trabzonluları ağırlayan Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu ise konuşmasında gelen tüm misafirlere teşekkür ederek Türkiye gündemi ve Trabzon ile ilgili açıklamalarda bulundu. 
Süleyman Soylu konuşmasının başında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifalar dileyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 
Bir taraftan üzülüyoruz millet olarak. Kalbimize hançer gibi saplanan bir bombayla üzülüyoruz. Terörü bitirmek için canını siper eden Mehmetçiklerimizin şehit haberleri ile kahroluyoruz. 
Bazen dönüp Osman Gazi Köprüsünü açarken biz bunları yapabiliyoruz diye seviniyoruz. Gazze’ye gönderdiğimiz yardım gemisi o rotaya girdiğinde iyi ki güçlü ülkemizin güçlü liderleri var diye seviniyoruz. 
Hüzünleniyoruz, ama bayram sabahı gelince sarılıyoruz. 
Biz böyle bir milletiz. Ama bu özelliklere bu Anadolu coğrafyasının ihtiyacı olduğu kadar, dünyanın daha çok ihtiyacı var. 



TÜRKİYE’NİN İKİNCİ HAMLEYE İHTİYACI VARDIR 
Bugün anlam-mana boşluğu yaşayan dünyanın bizim özelliklerimize ihtiyacı var. 
Etrafımızdaki coğrafyanın hepsinde serinlik var. Bizim bölgemizde serinlik ağaçları vardır bilirsiniz.  Çay toplanken gölgesinde kendinizi bulduğunuz serinlik ağaçları var ya, Türkiye etrafındaki ülkelerin serinlik ağacı olmuştur, büzen bir Afganlının, bazen İranlının, bazen Bulgaristanlının, bazen Bosnalının, bazen Çinlinin serinlik ağacı olmuştur. 
Bu coğrafyanın bugün en önemli zaman dilimlerinin yaşandığı bir dönemidir. Bu coğrafyanın anlamını ortaya koyabilecek anlayışı bugünden ortaya koymalıyız. 
Bu dönemde görev yapan herkesin sorumluluğu ağırdır. 
Türkiye ilk kez 10 bin dolar seviyelerindedir. Dünya ülkeleri içerisinde sadece bulunduğu coğrafyanın ve jeopolitik konumun gücüyle değil insanının gücüyle etrafına gücünü gösteren bir Türkiye’dir,
Dönem atak dönemidir, hamle dönemidir.
Bu yapıyla buraya kadar. Türkiye’nin ikinci bir hamleye daha ihtiyacı vardır, Bunu bugün gerçekleştirebilme gücüne sahibiz. Bugün daha güçlüyüz. Ben siyasi bir konuşma yapmıyorum. Ama bende bu ülkenin evladıyım. İlk kez bu fırsatı buluyoruz. İlk kez hedeflerimize bu kadar yakınız. 



EN BÜYÜK ÜRETİMİ YAPACAĞIZ 
Sadece dün akşam Osmangazi açılmadı, sadece 3. Boğaz yapılmadı, 2015 yılında 1 milyon 315 otomobil ile bu ülkenin en yüksek rakamlarına geldi. Bu birilerini harekete geçirdi. 2015 yılında Türkiye’deki otomobil fabrikalarında bir şeyler oluşmaya başladı. 
Bu yıl tarihimizin en büyük otomobil üretimini yapacağız. Şu an bir tek dakikası boş geçmeyen, sene sonundan daha sonrada üretimlerini planlayan bir ülke söz konusu.

TRABZON TURİST İLE DOLUP TAŞACAK 
Evet turizm ne olacak diyorlar. Antalya’da turist yok diyorlar. Trabzon’da tüm oteller dolu. Şu anda tüm uçaklar dolu. Geçen yıl 500 bin körfez turistini ağırlayan Trabzon’a bu yıl turist akını olacak. 700 bin turist ağırlayacak. 
Ayakta durmamız sadece kendi insanımızı ayakta tutmaya yönelik bir program değil ülkenin büyümesi, kalkınması ve gücünün artması için çalışıyoruz. 
Şehrimiz eğitim kenti olacak. İkinci bir üniversite daha bir özel üniversite daha. İran’da kalkan ambargoyla, balkanlarla. Dünyaya açılan bir kapı. 100 yıl önce önemli ülkelerin Konsolosluklarının, temsilciliklerinin olduğu bir şehir. 


Trabzon bölge coğrafyasının baş şehri olma noktasında yürüyüşünü devam ettirmektedir. Çünkü çok önemli alt yapı yatırımlarını atmıştır. Ürettiğimiz her dakikayı fırsat bilerek insanımıza, memleketimize hizmet edebilmeyi arzuluyoruz. Hizmet etmek Allah’ın verdiği bir lütuftur. Bu lütfu sizin için kullanmak bizim boynumuzun borcudur. 
Türkiye’nin geleceği aydınlıktır. Bölgemizin geleceği, bölgemizi içine düşürmek istedikleri durumdan kurtarabilmek, ona kendi avantajlarını ve kendi pozitif yanlarını aşılayabilmek Türkiye’nin kabiliyetidir. 
Biz insanlık onurunun da teminatıyız. Çünkü bizim medeniyetimiz ve bizim inancımız bize iyilikleri emreden kötülüklerden sakınmak için emirde bulunmuştur,  sakın endişeniz olmasın Nasıl Osman Gazi’yi açtıysak kendi uçağımızı yapacağız, kendi otomobilimizi yapacağız, uçak gemilerimizi yapacağız, Türkiye’nin yarınlara yolculuğunu hep birlikte sürdüreceğiz. Bu akşam geldiğiniz için Kadir gecesinde birlikte olduğumuz için hepinize teşekkür ediyorum. Trabzonlularla burada buluşmak, hep bir olmak inanın memnuniyet verici. Hepinizden Allah razı olsun