Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik DİSK Genel Kurulu’nda yapılan saldırıyı kınadı. Gümrükçüoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 
“Trabzon’umuzun evladı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya ve hükümetimize yönelik DİSK Genel Kurulu’nda yapılan sözlü sataşmaları Trabzon halkı adına kınıyorum. 
Türk örf ve adetlerinde misafire saygı ve hürmet vardır. Ama DİSK Genel Kurulu’nda bulunan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun salona girmesinden sonra toplu tezahüratlarla hükümete yönelik hakaretlerde bulunan insanlıktan nasibini almamış bir zümre asla Türk halkını yansıtmamaktadır. 
Tüm bunların yanında Sayın Soylu ile yan yana bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yaşananları sadece izlemekle yetinmiş halkın seçtiği hükümete ve temsilcisine yapılan hakaretlere en ufak bir tepki koymamıştır.  Toplum olarak birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyulan bir dönemde bu parti liderlerinin tavrı Türk Demokrasisi adına bir utanç göstergesidir. 
Halkımızın çok değil 3 ay önce sandıkta verdiği kararı herkesin kabullenmesi gerekmektedir. Halktan beklediğini alamayan kesimlerin içinde bulundukları buhranı  bu şekilde bir öfkeye dönüştürmesi, halkla aralarında olan mesafeyi daha da açacaktır. 
Bu duygu ve düşüncelerle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya ve hükümetimize yönelik yapılan saldırıyı esefle kınıyorum ve tüm Trabzon halkının Sayın Bakanımız ve hükümetimizin yanında olduğunu ilan ediyorum”