Bayraktar, Trabzon'da ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Çaykara-Dernekpazarı ilçelerini ziyaret eden Bayraktar, ilçe teşkilatlarında partililerle bir araya geldi.

İlk ziyaretini Çaykara İlçesine yapan Bayraktar, AK Parti İlçe teşkilatında partililere kısa bir değerlendirme yaptı. Bakan Bayraktar, bölgeye çok fazla gelememesi yönünde kendisine yapılan sitemlere değinerek, seçimlerin ardından ilk 2.5- 3 aylık dönemde yaşanan terör olaylarının zaman kaybına yol açtığını söyledi. Bakan Erdoğan Bayraktar, Dünya Birleşmiş Milletler Konferansı'na Türkiye'den 10'a yakın Bakan olarak katıldıklarını belirterek şöyle konuştu: "Arkasından Van depremi, Başbakanımızın rahatsızlığı derken istediğimiz akışkanlığı ve verimliliği yakalayamadık. Ancak çok şükür şu an işler yürüyor. Allah nasip etti ben de Bakan oldum. Bu Allah'ın bir lütfudur. Allah gurur, kibir vermesin. Biz de buranın çocuğuyuz, herkesin başımızın üstünde yeri var. Bakanlığım yeni kurulan bir bakanlık. Yani yeni kurulan epey bakanlıklar oldu ama hepsi belli kaideler üzerine kuruldu. Benim bakanlığım tamamen sıfırdan oluşturuldu diyebilirim. Bu nedenle yeniden konuşlandırmak, şekillendirmek, konuşlandırmak, kanunların ikincil mevzuatlarını yönetmeliklerini yapmak gerekiyordu. İşimizi 12 bin personelle görmemiz gerekiyorken 33 bine yakın personel vardı. Bu da önümüzü kesiyordu. Sadece Ankara'da bakanlığın 15 değişik binası var, o da bizim hizmet yapmamızı engelliyor. Ama kadrolarımızı kuruyoruz. Güzel taş gibi hizmet yapacağız inşallah."

Seçim döneminde Trabzon ve ilçelerinde verdikleri sözleri de unutmadıklarını söyleyen Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sözleri elimizden geldiği kadar hepsini yapacağız. Şimdi ben ilçe başkanından da belediye başkanından da not alacağım. Bunları adım adım bu yıl Nisan-Mayıs ayından itibaren gücümüz nispetinde yapacağız. En azından iyi niyetimizi ve gayretimizi göreceksiniz, karşılıklı hemhal olup bütünleşeceğiz. Bu işler de bu şekilde yürüyecek."

2B KONUSUNDA ÇOK MÜCADELE ETTİK
2 B konusunda da bilgi veren Erdoğan Bayraktar, şunları söyledi: "2 B demek, bildiğiniz gibi orman özelliğini kaybetmiş alanların kullanıcılarına satılmasıdır işin özü. Perşembe'den başlayıp Artvin'e kadar olan bu yöredeki mesele; elinde mera olarak bulundurduğu veya tapusu olduğu halde orman vasfı kazanan ve devlet tarafından el konulan araziler meselesidir. Diyoruz ki; devlet bir şekilde bunu kullanıcılarına versin, satsın, tapu versin veya bir şekilde versin diye var. Bunu bu yasaya koyamadık veya bu yasanın çıkması kapsamında bunu halledemedik. Çünkü, Anayasa'ya çok net bir şekilde aykırı."

Anayasa'yı değiştirmeden bunu halletmenin çok zor olduğunu anlatan Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti: "Bize, 'bunu 2 B'nin içine koyarsak zaten 2 B iki sefer iptal oldu, hemen otomatikman iptal olur, bu sefer 2 B'yi de çözemeyiz. Bari 2 B'yi çözelim, onu ayrı bir kanun olarak düzenleyip getiririz, muhalefet partilerinin de sivil toplum örgütlerinin de yaklaşımı daha ılımlı olur' Benim dedemden bana 150 senedir kalmış, mera olarak kullanıyorum, sürekli yağmur yağan bir yer ve her taraf orman çıkıyor.

Bizim tapulu yerimizdi, tapulu olduğu halde iptal edilip orman sayıldı. Bunu çözmemiz lazım diye, bu dönem bu yasanın çıkması sırasında bunu çok anlattık. Özellikle Nusret Bayraktar ve benim gibi Doğu Karadenizli olan milletvekilleri bunu Başbakanımıza, diğer bakanlara, milletvekillerine, muhalefet partilerine anlattık. Ama hukukçular ve Orman İdaresi bunun kesinlikle olamayacağını söyledi ve yasaya koyamadık. Komisyonda bile bunu buraya yerleştirmek için mücadele devam ediyor. Rize'de de böyle problemler
olduğu için Nusret Bey daha çok devam ediyor bu konudaki çalışmalara. Ama bu muhtemelen bu yasanın içine giremeyecek ama çalışma devam ediyor."

Yol konusunun önemine değinen Bakan Bayraktar, Trabzon'un köy, belde ve grup yollarının Trabzon'da yapılması gereken en önemli görevleri olduğunu belirtti. Bunun için Trabzon Belediyesi'nin asfalt plentini yenilediklerini anlatan Bakan Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti: "Of'ta da bir tane özel sektöre plent kurduruyoruz. Bunun dışında KÖYDES'le, İl Özel İdaresi, belediye ile muhtarlıklarla, her kanalla, öyle olacak ki, buradan rica ediyorum, muhtarlarımız, ilçe başkanlarımız, belediye başkanımız,belde belediye başkanlarımız, il genel meclisi üyelerimiz Allah rızası için en öncelikli, en önemli nüfusu çok olan grup yollarından başlayalım. Adamın 5 hanesi var, benim yolumu yap, bunları biraz sonraya bırakalım. Çünkü imkanlar kısıtlı. Öyle bir olacak ki burada, il genel meclisinden, KÖYDES'ten yaptıramayacağız. Ona biz bir hayırseverden kaynak bulup ya Belediye Başkanı'nın, ya kaymakamın emrine verip 'bu parayla burayı betonla ya da asfaltla' diyeceğiz."

Çok ciddi bir program yaptıklarını anlatan Bayraktar, şunları söyledi: "17 ilçenin tamamına bu programı yapıyoruz. Şalpazarı'ndan Hayrat'ın köylerine varıncaya kadar bu programı yapıyoruz. Biz belediyeyi de destekliyoruz. İmkan bulduğumuz takdirde destekliyoruz. Çünkü, Hazıran'a kadar olmadı yıl sonuna kadar büyükşehir yasası çıkacak. Büyükşehir olunca büyükşehir bunlara bakacak. Büyükşehir olunca asfalt alması için ona kaynak transferi yapıyoruz. Gerek resmi yollardan, gerek özel sektör tarafından gerek
bakanlıklar tarafından belediyeyi destekliyoruz. Bütün imkanları artsın, çünkü o plent köy yollarının işini halleder. Çünkü, kapasiteli bir plent oldu."

Eğitim, sağlık ve kadro konusundaki yardımların nüfusla alakalı olduğunun altını da çizen Erdoğan Bayraktar, zaman zaman kendi bakanlığının kaynaklarından proje bazlı desteklerde bulunacağını kaydetti. Bakan Bayraktar, "Dua ediyorsunuz da sizlerden daha çok dua bekliyoruz" ifadelerini kullandı.