Samsun'da Sağlık Meslek Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Özen Arslan'a, staj yaptığı hastaneye giderken midibüs çarptı. Genç kız olay yerinde yaşamını yitirirken, midibüs şoförü gözaltına alındı.

Kaza, Atakum ilçesi Atatürk bulvarı üzerinde meydana geldi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Meslek Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Özen Arslan, kaldığı kız öğrenci yurdundan çıkıp, Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne staja gitmek için yola çıktı. Yolun karşısına geçen genç kıza, Kamil Ş.'nin kullandığı 55 C 0395 plakalı midibüs çarptı. Arslan, olay yerinde hayatını kaybetti. Aynı yurtta kalan ve kazayı gören genç kızın arkadaşları sinir krizi geçirdi.

"BİR ANLIK DALGINLIK"

Kazanın görgü tanıklarından Özen Arslan'ın arkadaşı Ramide Efeoğlu, "Staja gitmek için yurttan çıktık. O önden gidiyordu. Yaya geçidine geldiğinde bir anda dalgınlıkla yola çıktı" diyerek ağladı. Polis tarafından gözaltına alınan midibüs şoförü Kamil Ş. ise "Genç kızı aniden yola çıktığı için göremedim. Bir anda yola atladı" diyerek kendini savundu.

Olay yerine gelen savcının incelemesinin ardından Özen Arslan'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.