Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren firmaların yurt içi ve yurt dışı piyasa payları sürekli artıyor. Arsin OSB’de üretilen su sayaçları, ülkemizin bu alandaki ihtiyacını büyük ölçüde karşılamaya başladı. 

Yavuz Metal Genel Müdürü Emre Keskin, 1989’da çok ortaklı olarak kurulan ve 2012 yılına kadar soba ile soba borusu üreten şirketin zaman içinde hem ortak, hem de üretim yapısının değiştiğini, son olarak 44 yıldır su sayaçları üreten firmayı satın aldıklarını ve yüzde yüz yerli üretime geçtiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Yılda tek vardiyada 5 bin su sayacı üreten bir kapasiteye sahibiz. Su sayaçları konusunda son yıllarda yaşanan tüm gelişme ve yenilikleri de takip ederek ARGE’lere önem veriyoruz. Elektronik denilen yeni nesil su sayaçlarını da üretmeye başladık. Uluslararası akreditesi bulunan laboratuar çalışmalarımız var.  Tüm bu iyileştirmelerle birlikte dış pazarlara yönelik arayışlarımızda sürüyor.  2016’daki hedeflerimiz bize önümüzdeki süreçte nerelere varabileceğimiz konusunda bilgi verecek.”

Arsin OSB’deki fabrikada yaklaşık 150 kişinin çalıştığına dikkat çeken Emre Keskin, 2.5 yılda ulaştıkları üretim ve Pazar kapasitesinin gelecek için umut verici olduğunu ifade ederek, tamamen yerli malı ile gerçekleştiren üretimde, yeni bandın gelecek yıl devreye sokulacağını, ulusal ve uluslar arası fuarlara katılarak iç ve dış pazarlarda daha fazla söz sahibi olmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.