Su Ürünleri Merkez Araştırma  Enstitüsünü ziyaret eden  Valimiz Yücel Yavuz , inşaatı bitmek üzere olan Ulusal Su Ürünleri Gen Bankası hakkında Enstitü Müdürü Doç Dr. İlhan Aydın’dan bilgi aldı. 

Su Ürünleri Gen Merkezi’nin  Balıkçılığın merkezi olan Trabzon’da açılacak olmasının gurur verici olduğunu belirten Vali Yavuz “ Su Ürünleri Merkezimizin inşaatı bitmek üzere. Su ürünleri alanında ülkemizde tek , dünyada ise sayılı merkezlerden biri olan Gen Bankası ve Biyoteknoloji merkezi önemli bir    araştırma ve gelitirme  üssü olarak hem bilime hem de bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak. Merkezin içinde yer alması planlanan  Balık Müzesinde nesli tehlike altında bulunan balık türlerimiz koruma altına alınıp insanımızın ve turizmin hizmetine sunulacaktır” dedi. 

Su Ürünleri Gen Bankasının Türkiye’de bir ilk olacağını ifade eden  Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü İlhan Aydın’ da “Gen Bankası hizmete  açıldığında Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitümüzün çevreye duyarlı modern bir kampüse dönüşmesini sağlayacak. . Merkezimiz 7400 metre karelik kapalı bir bir alanda 15 milyon TL lık yatırımla gerçekleştiriliyor” şeklinde konuştu.