Trabzon 1 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Hasan Z hazır bulundu. Hasan Z., ifadesinde suçsuz olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Ağabeyim 1992 yılında maktül Hakkı Cemal Aksoy tarafından kasten öldürüldü. Kendisi bu suçtan dolayı bir süre kaçtıktan sonra yakalandı ve yargılandı. Ağabeyimin öldürülmesinden dolayı kimseye kin tutmadım. Kin besleyene karşı çıktım. Sanık A.B'yi şahsen tanırım. Kendisiyle hiçbir ilişkim olmamıştır. Suçun işlendiği iddia edilen evi kesinlikle A.B
vasıtasıyla kiralatmadım. Bahsi geçen eve hiç gitmedim. Olay nedeniyle beni Vakfıkebir Polis Merkezine çağırdılar. 16 saat karakolda uykusuz kaldım. Bir ara isteğim üzerine polisler bana sorgu odasında su getirdi. Suyu içtikten sonra bardağı, polis memuru peçeteyle aldı. Herhalde parmak izimi bu şekilde temin etmek istediler. Kesinlikle maktülü ben öldürmedim ya da bu iş için kimseyi azmettirmedim. Olay günü evimdeydim. Trabzon'a da kesinlikle gelmedim. Suçsuzum."
Olayla ilgili tutuksuz yargılanan diğer sanık A.B de suçsuz olduğunu belirterek Hasan Z'ye ev kiralamadığını söyledi. Mahkeme heyeti olayla ilgili 9 şahit dinlerken,  eksiklerin tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Trabzon'da 1987 yılında Ali Turan Z,  Hakkı Cemal Aksoy'un babası Mehmet Aksoy'u tabancayla vurularak öldürdüğü iddia edilmiş  ardından infaz yasasından yararlanarak tahliye edilmişti..  Hakkı Cemal Aksoy da, babasını vuran  Ali Turan Z'i 1992 yılında Trabzon'un Vakfıkebir İlçesinde tabancayla öldürdüğü sonrasında ise
Amerika'ya kaçtığı iddia edilmişti. Hakkı Cemal Aksoy, daha sonra Amerika'da  bir suçtan dolayı yargılanıp sınır dışı edilmesinin ardından 2010 yılı Mart ayında Türkiye'ye gönderildi. Gözaltına alınan Aksoy, Trabzon'da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ali Turan Z'i kasten öldürme suçlamasıyla Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Aksoy, daha sonra hükümle birlikte tahliye edilmişti.