Soylu, seçim çalışmaları kapsamında Yomra İlçesi'nde Sevgi Yürüyüşüne katılarak, vatanadaşları ve esnafı ziyaret etti. Uzun bir yürüyüşün ardından Yomra Mobilyacılar Sitesi’ne gelerek burada esnafı ziyaret eden Soylu, burada esnafa müjde üstüne müjde verdi.

Yomra Mobilyacılar Sitesinde esnafı ziyaret ederek esnafın hal ve hatrını istek ve takeplerini aldıklarını belirterek, " AK Partinin temel bir huyu var, kolay söz vermez ama söz verdiği zaman ise her şeyi yapar" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Trabzon mitinginde dev projeleri paylaştığını ifade eden Soylu, "Sayın Başbakanımız uzun bir süreden beri üzerinde çalıştığımız kendisinin de onayını aldığımız bir proje demetini açıkladı. Güney Çevre Yolu, hem Değirmendere tarafı, hem de Atapark tarafında köprülü kavşak, şehir hastanesi, 2. Devlet Üniversitesi, yüksek okullar, fakülteler, yeni havalaanı, Arsin'de yatırım adası , Trabzon'da 18 tane Uzungöl yapacağız ve böylece istihdam çoğalacak. Trabzon'a  Asya'nın en büyük limanını yapacağız. Bizim amacımız burada ticaret, turizm, eğitimin, sporun gelişmesi, insanımzı  üst bir sınırda hayat standartında yaşamasını sağlayabilmek. Trabzon'u güçlü bir merkez haline getirebilmek. Demiryoları, Güney Çevre yoluyla, Kanuni Bulvarıyla standardı yükselen bir Trabzon olacak. Sayın başbakınımız Asya'nın en büyük limanını buraya yapacağız diyor. Bu çok önemli bir söz.  Böylece Trabzon ticaret kenti olacak" diye konuştu.

Mobilyacılar Sitesinin kendisinden bir talebi olduğunu kaydeden Soylu, "Burada 180 dükkan var. 180 dükkanla ilgili olarak TOKİ Başkanıyla görüştüm. TOKİ Başkanı, belediye başkanı Büyükşehir Belediye başkanı,  hep birlikte el ele vereceğiz site yönetiminin bizden talep ettiği yer ile ilgili olarak  TOKi başkanıyla konuştum, burada shovroomlar olan  İnegöl, Kayser'i de de olduğu gibi showromu olan bir yer.  Çalışma standartı  daha yüksek olsun, aynı zamanda  daha modern  bir yer olsun. TOKi başkanıyla da görüştüm.  Büyükşehir beledye başkanı da bu konuya sıcak baktı. Burada 5 bin kişiye istihdam alanı çıkmış olacak. Daha modern Mobilyacılar sitesi olacak. Kısa zamanda bunların adımını atarız"