Beşikdüzü'nde Sivil Toplum Kuruluşlarının kahvaltısına katıldı. Soylu'nun yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi,  

Beşikdüzü AK Parti İlçe Başkanı Harun Demirci, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, milletvekili aday adaylarından Erdem Sürmen, Selçuk Çebi, çok sayıda partili katıldı. 

Yaklaşık 23 gündür Trabzon'da adım adım gezdiklerini belirterek, "Trabzon'da insanımıza köyümüze, esnafımıza, sanayicimize, muhtarımıza, her bir bireyimize, kadınımıza, gencimize,yaşlımıza emeklimize, herkese Yeni Türkiye'yi anlatmaya çalışıyoruz" dedi. 

AK Parti Trabzon Milletvekili adayı olduğunda birilerinin Süleyman Soylu'nun Trabzon'a gelemeyeceğini dediğini ifade eden Soylu, "Soylu, Trabzon'a gelmeyecek, gelirse de az gelecek, çok buralarda bulunmayacak. Trabzon'a ilk geldiğimde dedim ki beni tanıdıkça Trabzon sevecek, ben işimi yarım bırakmam. Biz AK Partililer işimizi hiç yarım bırakmadık. 13 yıldır AK Parti Trabzon'da büyük yatırımlar, büyük hizmetler yaptı. Omuzumuzdaki sorumluluğu biliyoruz. Önümüzdeki 4 yılda da işine yarım bakmayan AK Parti iktidarında Trabzon'u da uçuracağız, Türkiye'yi de.  diye konuştu.

 Trabzon'a hizmet için geldiklerini yineleyen Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz Trabzon'a ve Beşikdüzü'ne hizmet için geldik, kavgaya gelmedik. Bugüne kadar Beşikdüzü'nün hak ettiği bir çok hizmetle Beşikdüzünü buluşturmaya, Beşikdüzünü yarınlara güçlü bir şekilde taşımaya geldik, biz kavgaya gelmedik, biz nasıl 13 yolda 13.5 katrilyon yatırımın altına imza attıysak, bu hizmet bayrağını aldığımız yerden daha yukarılara çıkartacağız.Trabzon'un bize çok güçlü bir şekilde destek olmasını istiyoruz. , Trabzon'dan güç istiyoruz, sizi mahcup etmeyiz, eğer bize itimat ederseniz, bize güvenir ve güç verirseniz, bilmenizi istiyorum ki hem işiniz gücünüz daha iyi rast gidecektir, hem hizmetlerimizi getireceğiz, hem de haksızlıklara karşı bügüne kadar nasıl mücadele ortaya koymuşssak,bugünden sonra da aynı mücadeleyi ortaya koyacağız. Allah bana en büyük onurlardan birini Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'nun siyaset arkadaşı onurunu vermiştir. iyi ki AK Partili olmuşum. Sayın Cumhurbaşkınımızın dediği gibi biz millete efendi olmaya değil, hizmet etmeye, emrinize amade olmaya geldik. Trabzon'u mahcup etmeyeceğiz. biz takım halinde iyi bir şekilde çalışıyoruz" 

Beşikdüzü esnafı ziyaretinin ardından Trabzon'a geçen Soylu, burada Trabzon Ticaret Borsası, İhracatçılar Birliği  Yönetim Kurulunu ziyaret etti.