Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, asfaltlama çalışmaları devam eden Sultan Murat yolunda ve Sultan Murat Yaylası’nda yapımı süren cami ve külliye inşaatında incelemelerde bulundu.

 

Sultan Murat Şehitlik ve Cami Yaptırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Türkay Gümüş ile Sultan Murat Yaylası’na çıkartma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ilk olarak devam etmekte olan asfaltlama çalışmalarını inceledi. 12,5 km’lik asfaltlama çalışmalarının tamamlanmasıyla Çaykara-Akdoğan-Sultan Murat Yaylası bağlantı yolunun tamamen asfalt hale geleceğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Asfaltlama çalışmalarında önemli mesafe kat ettik. Buraya toplamda 25 bin ton asfalt sereceğiz. Yeşilyol projesi kapsamında gerçekleştirmekte olduğumuz asfaltlama çalışmalarımız tamamlandığında yaz aylarında yoğun turist akımına uğrayan yaylamızın yolu tamamen asfaltlanmış olacak” diye konuştu.

 

ECDADIMIZA LAYIK BİR ESER İNŞA EDİLİYOR

Sultan Murat Yaylası’nda, Sultan Murat Şehitlik ve Cami Yaptırma Derneği tarafından inşa edilmekte olan cami ve külliye inşaatında incelemelerde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, ortaya çıkan eserin ecdadımıza layık bir eser olduğunu kaydederken, “Burada Türk mimarisinin en güzel örneklerinden birini görüyoruz. Ecdadımıza layık bir eser inşa ediliyor. Emeği geçenlerden Allah Teala (c.c.) razı olsun” ifadelerini kullandı.