İki yıl önce restorasyon için ziyarete kapatılan manastırın yeni bir ihaleyi beklediği ve çalışmaların durduğu iddia edildi.

BİTİRİLEMİYOR

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ve Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan ve 2 yıl önce restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapatılan Sümela Manastırı’nda restorasyon çalışmalarının ne zaman tamamlanacağı belirsizliğini koruyor. Bir türlü bitirilemeyen mastır için şok bir iddia daha ortaya atıldı.

PEKŞEN İNCELEDİ

Manastırdaki restorasyonun geçtiğimiz aylarda durdurulduğu yeniden başlaması için de bir ihalenin beklendiği iddia edildi. Çalışmaların durduğu haberini alan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Sümela Manastırı’na gelerek incelemelerde bulundu. Kapılar kapalı olduğu için içeri giremeyen Pekşen yetkilileri sert bir dille eleştirdi.

BİLEREK KAPATILDI

Pekşen, “Bu manastır mevcut iktidar tarafından Ortadokslar için ibadete açılmıştı. Şimdi bu ibadet yapılmasın diye restorasyon bahanesiyle burayı kapattılar. Ancak içeride hiçbir şekilde restorasyon yapılmadığını yetkililerden öğrenmiş durumdayız. Buranın kapalı olması turizme vurulan büyük bir darbedir” ifadelerini kullandı.

Kemal BEKTAŞ