Meryemana-Çakırgöl İl Yolu Şantiye Şefi Emrah Konak yol çalışmaları hakkında yapılan haberlere tepki gösterdi. Konak yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Karayolları 10. Bölge tarafından 2010 yılında ihaleye çıkarılan ‘Meryem ana Manastırı-Çakırgöl’ il yolu projesi geçimini turizme bağlamış yöre halkı için tam bir çıkış yolu. Ne yazık ki hayata at gözlüğüyle bakan zihniyetten bu projenin yanında olmaktansa karşısında durmayı kendilerine görev bellemişler.

Şuan tüm hızıyla devam eden yol çalışmaları, tüm zorluklara rağmen nihayetlenme aşamasına gelmek üzere. Bazı haber organlarında çıkan karalayıcı politikalarına cevap vermeyi kendime görev bildiğimden bazı açıklamalar yapmak istedim.

TÜM İZİNLER UYGUNDUR

Meryemana-Çakırgöl projesi tamamen Karayolları, Milli Parklar, Orman İşletme Müdürlüğü ve Sit kuruluyla bir organize çalışma sonucu faaliyete geçilmiştir. Karayollarının yapmış olduğu proje milli parkların çizdiği sınırlarda ve sürekli kontrol altında tutularak doğanın dengesini bozmadan en az zamanla yürütülmektedir. Proje hayata geçilmeden resmi tüm izinler tamamlanıp çalışma sahasındaki ağaçların orman işletme müdürlüğünce damgalanıp, İhale usulü satışa çıkarılmış ve saha tamamen temizlendikten sonra çalışma başlamıştır. İddia edildiği gibi çalışma vahşice değil tüm prosedürlere uygun şekilde devam etmektedir” dedi.