Sonel’in yerine Of’a kaymakam olarak atanan Eren Arslan’ın kendisinden Kaymakamlığa ait özel kasanın şifresini istediği ancak Sonel’in bu şifreyi kaybettiği gerekçesiyle vermediği ifade edildi.

Gerginlik Twitter’de Ortaya Çıktı
KAYMAKAM Arslan’ın şikayeti üzerine harekete geçen İçişleri Bakanlığı, halen Konya’nın Seydişehir ilçesinde görev yapan Kaymakam Sonel hakkında soruşturma başlattı.Eski ve yeni kaymakam arasındaki gerginlik geçtiğimiz günlerde de sosyal paylaşım sitesi olan twitter’a yansımıştı. Yazışmalarda Sonel, Arslan’ın hizmetlerine sahip çıktığını ima etmişti.

TRABZON’UN Of İlçesi eski Kaymakamı Tuncay Sonel hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı.

ŞİFRE’Yİ KAYBETTİM!
1 Eylül 2008 tarihinden 7 Ağustos 2012 tarihleri arasında yaklaşık 4 yıl Of İlçe Kaymakamlığı görevini yürüten Tuncay Sonel’in tayininin Konya’nın Seydişehir İlçesi’ne çıkmasının ardından İçişleri Bakanlığı hakkında soruşturma başlattı.

Edinilen bilgiye göre Sonel’in yerine Of’a kaymakam olarak atanan Eren Arslan’ın kendisinden Kaymakamlığa ait özel kasanın şifresini istediği ancak Sonel’in bu şifreyi kaybettiği gerekçesiyle vermediği ifade edildi. Bunun üzerine Kaymakam Eren Arslan’ın konuyu İçişleri Bakanlığı’na intikal ettirdiği belirtildi. Şikayet üzerine İçişleri Bakanlığı da Sonel hakkında soruşturma başlattı.

Bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarda da Seydişehir’e tayini çıkan Tuncay Sonel ile Of’a yeni atanan Eren Arslan, sosyal medyada tartışarak birbirlerine sözlü sataşmada bulunmuş ve bu tartışma basında da yer bulmuştu.

ÖZEL KASA NEDİR, ŞİFRE
KİMLERDE BULUNUR?
Of Kaymakamı Eren Arslan’ın, eski Kaymakam Tuncay Sonel’den istediği kasanın işlevi konusunda yaptığımız araştırmada yetkililerin bilgisine başvurduk. Edindiğimiz bilgiye göre; devlet tarafından mülki amirlere özel bir kasa verilerek bu kasada gizli evrak ve matbu evrakların saklanmasının sağlandığı belirtildi. Söz konusu kasanın şifresinin de sadece sorumlu olunan yerin mülki amirinde olduğu kaydedildi.

İŞTE SONEL İLE ARSLAN
ARASINDAKİ NE OLMUŞTU?
Of Kaymakamı Eren Arslan Of Belediye Başkanı Murat Saral ile birlikte geçtiğimiz günlerde İstanbul’a işadamlarıyla görüşmeye gitmiş, Kaymakam Arslan da yapılan görüşmeler hakkında da twitter’de paylaşımda bulunmuştu. Arslan’ın ardından kısa bir süre sonra da eski Kaymakam Sonel’in twitter’den bu paylaşıma cevap vermesi karşılıklı sürtüşmeyi beraberinde getirdi.

İşte yapılan o paylaşımlar:

İlk önce Arslan tarafından iki tane twit atıldı:

@erenartvinli: Belediye Başkanımız Murat Saral ile Oflu hemşehrimiz İşadamı Ali Ağaoğlu ile görüştük...MYO işi tamam...:))))) Of'umuza hayırlı olsun...

@erenartvinli: Belediye Başkanımız Murat Saral ile Oflu hemşehrimiz İşadamı Murat Türköz ile görüştük...İş okulu tamam...:))) Of'umuza hayırlı olsun...

Arslan tarafından atılan twitlerden iki saat sonra yani akşam 8 sularında Kaymakam Sonel’in attığı twit:

@tuncaysonel: Baskasının ayak izlerine basıp ‘ben başardım’ diyenin vay haline...

Sonel’in twitinden bir saat sonra ise Kaymakam Arslan’ın attığı twit:

@erenartvinli: Biz Of için yapılmış ve yapılan işlerin takipcisiyiz, görevimiz bu. Kim Of için, memleket için taş üstüne taş koymuş ise Allah razı olsun... 

KAYNAK: GÜNEBAKIŞ