Ancak, sürenin dolmasına kısa süre kalmasına rağmen fabrika bir türlü taşınamadı ve fabrikaya yer de gösterilemedi. Akoluk’taki yerin imar durumu da çözülemedi.

Seçim Öncesi Çalışana Şok

Bu gelişmeler üzerine Aşkale A.Ş Yönetim Kurulu dün 150 çalışanına önemli bir tebligat yaptı. Seçim ve kış öncesinde çalışanlara, ‘Aşkale, Erzincan, Van, Gümüşhane ve Bilecik fabrika ve beton tesislerinden birini tercih edin. Aksine iş akdiniz feshedilir’ tebligatı yapıldı. İşçiler ise, ‘Fabrika Trabzon’da kalmaz ise biz işsiz kalırız’ dediler.

Trabzon Çimento Fabrikası TMSF’den ihaleye girerek  83 milyon TL’ye satın alan Aşkale Çimento sanayi, sözleşmesine eklenen geçici bir madde ile yıl sonunda üretimini durduracak ve başka bir yere nakledilecek. Ancak bu sürenin dolmasına kısa süre kalmasına rağmen fabrika bir türlü taşınamadı ve fabrikaya yer de gösterilemedi.
 
Bunun üzerine işçilere dün ‘Fabriklardan fabrika beğenin’ tebligatı yapıldı beton santrallerine gönderilmek istendi.

İşte o tebligat:

‘Bilindiği üzere, TMSF tarafından yapılan ihale neticesinde satın alınan Aşkalae çimento sanayinin Trabzon şubesi ihale şartnamesi ve 5766 sayılı Bankacılık kanununa eklenen geçici 27.madde gereğince faaliyeti 29.12.2015 tarihinde durdurulacaktır. Fabrikamızı satın aldığımız tarihten itibaren şirketimiz tarafından en değerli kaynağımız olarak görülen çalışanlarımızın mağdur olmaması en büyük hedefimizdir.

Bu düşüncemiz doğrultusunda fabrikamızın kapatılması sebebiyle bundan sonra istihdam edemeyeceğimiz çalışanlarımız için Şirketimize bağlı Aşkale, Erzincan, Gümüşhane, Van ve Bilecik Çimento fabrikalarında ve hazır beton tesislerinde yapmış olduğumuz incelemeler neticesinde tespit edilen münhal(Boş) kadrolar belirlenmiştir.

Tebligatı aldıktan sonra 6 iş günü içinde hangi tesise gitmek istediğinizi bildirmeniz, bildirmemeniz halinde de iş aktinizin fabrikanın kapatıldığı günden itibaren sonlandırılacağını bilgilerinize sunarız. Aşkale Çimento Sanayi Türkiye A.Ş Yönetim Kurulu.’

Kaynak: TaKa / Atakan Tok