Anadolu Gençlik Derneği Trabzon Şube Üniversitesi Komisyonu, Suriye’de yaşanan olaylarla ilgili Cuma namazı sonrası basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından hayatını kaybedenler için İskenderpaşa Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun da katıldığı basın açıklamasında Anadolu Gençlik Derneği Trabzon Şube Üniversitesi Komisyonu adına açıklama yapan Furkan Kocagöz, Suriye'de yaşanan olaylara dikkat çekerek, “Çatışmalar devam ederken mabetler, meskenler, iş yerleri, okul ve hastaneler yerle bir olmakta, şehirlerin alt yapıları çökmekte, tarihin izleri silinmekte ve şehirler tanınmaz hale gelmektedir. Diğer taraftan milyonlarca insan yerini yurdunu terk etmek zorunda kalmış, başkalarının vicdanına sığınmışlardır ve tüm dünyanın gözü önünde çaresizliğe terk edilmişlerdir.

Bütün bu yıkımın, zararın ve tarumar oluşun yanı sıra hepimizin canını yakan ve uykularını kaçıran masum sivillerin ve özellikle de çocukların ölüyor oluşudur. Suriye savaşı sebebiyle son bir haftadır Halep yeniden vurulmuştur. Halep’te de çatışmaların yaşandığı her bölgede olduğu gibi yine mağdur olan sivillerdir, çocuklardır" dedi.