Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta, her sabah farklı bir vatandaşın evinde kahvaltı yapıyor.

Trabzon'un Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta, her sabah 'çat kapı' yaparak sabah kahvaltısı için misafir oluyor. Kapısında Belediye Başkanı Fikri Usta ve yardımcısı İrfan Durmuş'u gören ev halkı şaşkınlıkları ile birlikte uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiriyor.

Son olarak Sürmene Çarşı Mahallesi'nde bulunan Bekiroğlu ailesine kahvaltıya giden Başkan Usta, ailenin sıkıntılarını da yerinde dinledi. Başkan Ustanın kendilerini çok memnun ettiğini belirten ev sahibi Bekir Bekiroğlu, "Uygulama çok güzel. Bu yöntemle insanların gönlü alınıp, hatırı soruluyor. Bu anlamda kendimizi şanslı görüyoruz. Bu vesileyle Başkanımıza da teşekkür ediyorum." dedi.

Yaklaşık 6 aydır her sabah düzenli olarak önceden belirledikleri bir eve kahvaltıya gittiklerini söyleyen Başkan Fikri Usta, "Bu uygulamadan ev sahibinin haberi olmuyor. Bu nedenle gittiğimiz yerlerde önceden hiçbir hazırlık yapılmıyor. Bu da bence işin doğal olan tarafı" dedi. İnsanların dertlerine ortak olmak istediklerini de belirten Usta, "Biz kalvaltılarımıza devam edip, halkımızın sıkıntılarına ortak olacağız. Onları yerinde dinleyip çözüm üretmeye çalışacağız. Bunu da kendimize görev addediyoruz." diye konuştu.