Sağlıklı yaşam kültürünü teşvik çalışmaları kapsamında yer alan toplumda fiziksel aktivitenin arttırılması projesi çerçevesinde bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla obezite ile mücadeleyi etkin hale getirmek için Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında öğrencilere bisiklet dağıtımları gerçekleştirilirken, proje kapsamında Trabzon'un Sürmene ilçesindeki Dursun Karabacak İlkokul ve Ortaokulu'na da bisiklet verildi. Öğrencilerini bisiklet sürmeye teşvik etmek amacıyla okuldaki öğretmenler de kendilerine bisiklet alarak öğrencilerle birlikte bisiklet sürmeye başladı. Evleri ve okul arasındaki 3 kilometrelik yolu bisikletleriyle her gün kat eden öğretmenlerin tek isteği ise bir bisiklet yolunun olması.
Dursun Karabacak İlkokulu'ndaki öğretmenlerden Davut Hamza Çebi, sporun her türlüsünün güzel olduğunu belirterek, "Bisiklette güzel sporlardan birisi. Biz de kendi çapımızda öğrencilerimize rol model olabilmek için bisiklet alarak kullanmaya başladık. Bizi gören öğrencilerin bisikmlet binme isteği artıyor. Amacımız hem kendimiz spor yapmak hem de genç nesillere örnek olmaktır. Bunu başardığımıza inanıyorum. İnşallah bisiklet yollarımız da olursa daha iyi olur" dedi.

Okula bisikletle gidip gelen öğretmenlerden Turali Abanoz ise evleri ve okulları arasındaki yaklaşık 3 kilometrelik bir yol olduğunu dile getirerek, "İlçe merkezinde oturduğumuz yer ile okul arasında 3 kilometrelik bir yol var. Bu yolu her sabah ve okul çıkışında bisikletle gidip gelerek projeye destek oluyoruz. Biz bu projeye destek olmak amacıyla bisikletlerimizi kendimiz aldık" diye konuştu.

Öğretmen Ömer Lütfü Aksoy da, "Yolumuzun tamamı asfalt ancak bisiklet yolumuz yok. Bu proje örnek olacaksa herkes için bir bisiklet yolunun olması gerekir. Bisiklet sürmeye başladıktan sonra çevreden ilk tepkiler ise 'Vah vah buralara kadar düştünüz mü siz bisiklet mi sürüyorsunuz' şeklinde oldu" ifadelerini kullandı.