TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 550 binanın kamulaştırılmasının yapılarak 340'nın yıkımının gerçekleştirildiğini, hak sahiplerine ise şu ana kadar 146 milyon lira ödeme yapıldığını bildirdi.

Gümrükçüoğlu, çalışmaların devam ettiği bölgede incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Projenin TOKİ ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi ortaklığında gerçekleştirildiğini anlatan Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"550 binanın kamulaştırması tamamlanmış, 340 binanın yıkımı gerçekleştirilmiş ve hak sahiplerine 146 milyon lira ödeme gerçekleştirilmiştir. Bir taraftan da Yenicuma sırtlarında 353 konutun yapımı devam etmektedir. Hak sahiplerine teslim edilecek konutların bitme aşaması yaklaşmıştır. Bu tarihi şehirde bu vadiyi tekrar tüm Trabzon’a ve ülkeye kazandırmakta en büyük paydaşımız olan TOKİ’ye, başkanı Sayın Mehmet Ergün Turan’a ve bütün çalışma arkadaşlarına, büyükşehir belediyemizin çalışanlarına, yılın son gününde çalışmalarını sürdüren kardeşlerimize Trabzon adına teşekkür ediyorum."

Trabzon’un çehresini hep birlikte değiştirmeye devam ettiklerini ifade eden Gümrükçüoğlu, "Trabzon bundan sonraki yıllarda tarihine saygı duyan ve en modern yaşam ortamlarının oluşturduğu bir dünya kenti olmaya devam edecektir" dedi.