Trabzon Büyükşehir Belediyesi kamulaştırma işlemlerinin yüzde 98 oranında tamamlandığı Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesinde yıkım çalışmalarını sürdürüyor.

672 binanın kamulaştırılarak yıkılacağı Tabakhane'de 656 binanın kamulaştırma işlemi tamamlanırken 571 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Tabakhane kentsel dönüşüm alanının Kahramanmaraş Caddesi ile Yenicuma'daki TOKİ konutları arasında kalan kısmında uygulanacak peyzaj projesi ile yine bu alanda yer alacak ve Pazarkapı Kavşağı'nı Kanuni Bulvarı'na bağlayacak yolun ihalesinin Mayıs ayı içinde yapılması planlanıyor.

Bölgede sürdürülen çalışmalarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'u ismine layık hale getirecek çok büyük çalışmalara imza atmakta olduklarını kaydetti.



Pazarkapı Kavşağı'nın da Karayolları tarafından ihale edildiğini hatırlatan Gümrükçüoğlu, "Tabakhane kentsel dönüşüm alanı içinde Kanuni Bulvarını sahile bağlayacak önemli bir ulaşım aksımız yer alacak. Bu yol ile birlikte bölgede uygulanacak olan peyzaj çalışmalarının Mayıs ayı içinde ihale edilmesi için TOKİ tarafından çalışmalara devam edilmektedir. Pazarkapı Kavşağı ile birlikte Devlet Karayolu da Karayolları tarafından yeniden düzenlenecektir. Böylece bu büyük alan sadece Trabzon'umuzun değil, bölgemizin en modern yaşam alanı haline gelecektir. Bu tür dev yatırımlarla Trabzon'umuzu ismine layık hale getirirken şehrimizin her daim önünü açan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet büyüklerimize Trabzon halkı adına şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Tabakhane kentsel dönüşüm alanında uygulanacak olan peyzaj projesi kapsamında; meydanlar, toplanma, dağılma, buluşma alanları, mini kadınlar pazarı, fıskiyeli su gösterileri ve etrafında oturma, dinlenme, seyir alanları, yeşil adalar, sohbet etme, yeme-içme ve gezinti alanları inşa edilecek. Ana ulaşım aksı boyunca yaya gezinti, yürüyüş, koşu yolları, bisiklet parkurları, engelsiz ulaşım aksları, festival, kutlama, eğlence, sergi alanları, ışıklı ve müzikli su gösterileri, su kıyısında oturma dinlenme alanları ve seyir terasları oluşturulacak.