Başkan Gümrükçüoğlu, 61 projenin üzerine konan 18 yeni proje ile birlikte Trabzon’daki değişimin net olarak görüldüğünü kaydetti. Devam eden projelerin bir kaçı hakkında bilgiler veren Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu hizmetlerin yapılmasında bizlerde desteğini esirgemeyen Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar’a, milletvekillerimize ve bürokratlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Uğurlu Karşıyaka Yolu’nun yapımının hızla devam ettiğini söyleyen Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon'un kuzey-güney ulaşımında önemli ana arterlerden biri olacak Uğurlu- Karşıyaka yolunda yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Duble yol olarak planlanan ve kenti güneye açacak yol, Orman Bölge Müdürlüğü binasının yanından başlayarak, Karşıyaka, 1 Nolu Beşirli, Bengisu ve Uğurlu Mahallelerini birbirine bağlayacak. Toplam 5.2 km uzunluğunda 25 metre genişliğinde, çift gidiş-geliş olarak yapılan yolun tamamlanması ile bölge trafiğinde önemli bir rahatlama sağlanmış olacak. Uğurlu- Karşıyaka yolunun Karayolları ağına alınmasında emeği geçen Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar'a, Milletvekillerimize, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan'a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yapımı devam eden Erdoğdu ve Uğurlu-Karşıyaka yollarının tamamlanması ile Trabzon’da ulaşımda önemli bir rahatlama olacak” dedi.

AYASOFYA KAVŞAĞI 50 YILA HİZMET VERECEK

Ayasofya Kavşağının genişletilmesi işlemlerinin sürdürülmesinin kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Tamamlandığında bölge trafiğinde önemli bir rahatlama sağlayacak Ayasofya kavşağında büyütme ve genişletme çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürülüyor. Kavşak bağlantısı içerisinde yer alan ve üzerindeki 5 binanın kamulaştırılarak yıkıldığı Hacı Ziya Habiboğlu Araçlı Alt Geçidini- Ayasofya Kavşağı’na bağlayan güzergah üzerinde başlayan çalışmaların tamamlanması ile ‘trafik master planının’ ikinci aşaması da uygulamaya sokulmuş olacak” şeklinde konuştu.

TABAKHANE’DE 102 BİNA YIKILDI

Tabakhane Vadisi’ndeki yıkım işlemlerinin kesintisiz sürdürüldüğünü ve 102 binanın yıkımının tamamlandığını belirten Gümrükçüoğlu şu ifadelere yer verdi, “TOKİ’nin ortaklaşa yaptığımız Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkımlar hız kazandı. Belediye ekipleri, kamulaştırılarak yıkıma hazır duruma getirilen 10 binanın daha yıkımlarını gerçekleştirdi. Böylece, Tabakhane’de bugüne kadar yıkılan bina sayısı 102’ye ulaştı. Tabakhane Kentsel Dönüşümünde yıkılacak 685 binanın bugüne kadar 470’nin binanın kamulaştırması tamamlandı. Hak sahiplerine 68 milyon TL'nin üzerinde ödeme yapıldı. Daha çok vadinin güney kısımlarında kamulaştırılan binaların yıkımlarına daha çok ağırlık veriyoruz. Tamamlandığında Trabzon'un yeni yaşam alanlarından biri olacak Tabakhane vadisi böylece aslına dönecek. 685 binanın yıkılacağı Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesinde 5 bin 304 hak sahibi bulurken, bugüne kadar anlaşma sağlanan hissedar sayısı 2 bin 847 olarak gerçekleşti. Tabakhane’de TOKİ ile Trabzon Belediyesinin ortaklaşa yaptıkları projede mülkleri kamulaştırılacak hak sahiplerine yaklaşık 130 milyon TL para ödenecek”

Başkan Gümrükçüoğlu’nun konuşmasından sonra meclis gündemine geçildi.