Trabzon Valiliği Özel Kalem Müdürü görevi sırasında yaklaşık 6 ay önce valilik sekreteri E.E isimli bayana “Cinsel Taciz, Basit Tehdit” bulunduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan Nuri K.’nın yargılanmasına başlandı.

Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz olarak yargılanan sanık Nuri K. hazır bulunurken müşteki E.E. katılmadı. Sanık Nuri K., duruşmadaki ifadesinde sekreter E.E. ile görüştüklerini belirterek “Kendisinin bana ilgi duyduğunu hissettim. Bu nedenle görüşmeye başladık. Karşılıklı olarak mesajlarımız oldu. Değişik yerlerde yemek yedik, çay içtik. Eylül ayında kendisiyle Ordu iline gezmeye gittik. Geceyi bir otelde birlikte geçirdik. Bu olaydan sonra görüşmelerimiz ve karşılıklı mesajlaşmalarımız devam etti.
Daha sonra benimle olan ilişkilerini özel işlerinde kullanmaya başladığını fark ettim. Bu hususta kendisini uyardım. Vali beyin mahremiyeti ile bazı özel hususları dışarıya yansıttığını fark ettim. Bu hususta vali yardımcısı Aziz beye bilgi verdim ve kendisinin asıl kadrosu olan il özel idaresine görev değişikliği yapılmasını sağladım. Kendisi görev yerinin değişeceğini öğrenince durumu vali bey ve eşine anlatacağını söyledi. Daha sonra kendisini tehdit ettiğim ve taciz ettiğim gerekçesiyle hakkımda şikayetçi oldu” dedi.

Olayla ilgili 7 tanık dinlenirken mahkeme başkanı olayın mağduru sekreter E.E.’nin talimatla ifadesinin alınmasına karar verirken, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.