Rize’de geçtiğimiz ay meydana gelen olayda bir GSM bayisinden cep telefonu alan İsmail Demirci’ye bayiinin düzenlediği çekilişte büyük ikramiye olan otomobil isabet etti. 5 Kasım tarihinde yapılan çekilişte otomobil kendisine ait kupona isabet eden Demirci, çekiliş kuponunun bir süre önce 4 yaşındaki yeğeni tarafından oynarken yakılan otomobili ile birlikte yandığı için kuponu teslim edememişti.

Cep telefon bayisi, her ne kadar kuradan çıkan numara Demirci’ye verilen ancak yanan kupona isabet etse de kupon ortalıkta olmadığı için aracı Demirci’ye vermek istemedi. Bayi Milli Piyango uygulamaları gereği aracı veremeyeceklerini belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Demirci, “Bu işten dolayı İstanbul’da işimi gücümü bırakıp Rize’ye geldim. Bana Milli Piyango’nun müsaade etmediğini söylediler. Milli Piyango ile görüştüm. Çekilişin kendileri ile ilgisi bulunmadığını söylediler. Çekilişi takip eden noter ile görüştüm. Aracın bana ait kupona isabet ettiğini söyledi. Gazetelerde yayınlanan ilanda aracın adıma çıktığı duyuruldu. Bir aydır çeşitli bahaneler ile oyalanıyorum. Araç teslim edilmiyor. Bende konuyla ilgili olarak bir avukata vekalet verdim. Hakkımı kanuni yollar ile arayacağım” dedi.