Ayyaşların Mekanı Oldu Görüntüsü tamamen viraneye benzeyen eski tarihi hamam alkol ve uyuşturucu kullananların meskeni olmuş. Çevresi tellerle çevrili olsa da çevreden gelen gençler tarihi yapının içerisine rahatlıkla girebiliyor. Konuyla ilgili konuşan 1 nolu Erdoğdu muhtarı Saim Kantarcı şu açıklamaları yaptı; ‘ tarihi eser olan bu hamam artık serserilere ve alkol bağımlılarına ev sahipliği yapıyor.

Bu konuyla ilgili ben yetkililerle görüştüm. Özelleşti dediler ve devletin tarafına geçti. Buranın bir tarihi eser olarak halka kazandırılması lazım.

Mahalleli Oradan Geçmeye Korkuyor

Dönemeç sokakta bulunan hamam artık alkol içenlerin esrarcıların meskeni oldu. Terk edilmiş bir alan. İçerisinde girdiğiniz zaman gerçekten burayı neden değerlendirilmiyor dersiniz. Önceden askerlerimiz orada hamama girerlerdi. Yaklaşık 25 sene öncesine kadar bu hama aktifti ve sadece askerlere hizmet veriyordu.

Asker tabur halinde cumartesi ve Pazar günleri hamama gelirdi. Burada askeri kışla vardı. Sadece askerler kullanabiliyordu. Hem tarihi yapı olarak hem de mekânsal olarak çok güzel bir konumda bulunan hamam vatandaşları da isyan ettiriyor. Mahalleli artık oranın önünden geçmeye korkuyor. Çünkü ne zaman ne çıkacağı belli olmuyor.  

Taşkınlık Yapıyorlar
Eskiden buralar tertemizdi, kesinlikle kötü şeyler olmazdı. Şimdi alkolikler orada içip taşkınlık yapabiliyorlar. Mahallenin olmuş olduğu bu durumdan şikâyetçi olan vatandaş da gerekli mercilere şikâyetlerde bulunu. Hamamın kapanmasıyla birlikte ayyaşlar buraya dadandı. Yetkililerden bir an önce burayı restore edip mahalleye uygun bir hale getirmesini istiyoruz’ dedi. 

Taka