Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yüzde 50 Hibe Destekli ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’ kapsamında 7. Etap Ekonomik Yatırım Başvuruları Tanıtım Toplantısı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş, Ulusal Tarım Stratejisi Kırsal Kalkınma Planı çerçevesinde, doğal kaynakların ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması gerektiğini söyledi. Bu programla yerel kapasiteyi ve örgütlenmeyi geliştirerek istihdam oluşturma potansiyeli olan tarıma dayalı sanayi işletmelerine yüzde 50 hibe desteği sağlanacağını ifade eden Topbaş “Bu kapsamda daha önce ilgili programdan bu zamana kadar 1-6 etaplarda (2006-2012) Trabzon ilinde 43 proje gerçekleştirilmiş ve bu kapsamda yatırımcılara 9 milyon 623 bin 248 TL hibe ödemesi yapıldı” dedi.

Ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarı gerçek kişi başvurularında 150 bin TL, tüzel kişi başvuruları için 600 bin TL olduğunu ifade eden Topbaş, program kapsamında yatırımcıların projelerini hazırlayarak 2 Kasım 2012 tarihine kadar müdürlüklerine elden teslim etmelerini ayrıca programa şahıslar, şirketler, kooperatifler, birlikler ve bunların yapacağı ortaklıkların başvurabileceğini söyledi.

Daha sonra program amacına yönelik bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu, “Bu tür yatırımlar ülke ve bölge tarımına ekonomik olarak önemli katma değer sağlayacak faaliyetlerdendir. Kırsal Kalkınma yatırımlarının desteklenmesi amacıyla yürütülecek olan yayımlanan yasaya uygun her türlü projeye sahip çıkılması gerekir” diye konuştu.