61SAAT HABER SERVİSİ

Teklifin 1. turdaki beşinci maddesi üzerinde CHP Grubu adına söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti'nin görüşmelerdeki tavrını eleştirdi.

Özel, halkın kürsüsünü korumaya aldıklarını belirtti. Ardından CHP milletvekilleri alkışlar eşliğinde kürsüye yürüdü ve kol kola girerek kürsüyü çembere aldı.

CHP'lilerin eylemlerine devam etmesi üzerine Aydın birleşime ara verdi. Bunun üzerine AK Parti milletvekilleri kürsü ile Başkanlık Divanı arasına geçerek, CHP'lileri kürsüden uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada iki partinin milletvekilleri arasında yumruklaşmaya varan kavga ve itiş kakış yaşandı, bir milletvekili yaralandı. Kavgaya karışan bazı milletvekilleri yere düştü.

Kavga sırasında milletvekillerinin konuşma yaptığı kürsü ve ses sistemi zarar görerek çalışamaz hale geldi. Kürsünün yerinden çıktığı görüldü. Genel Kurul salonunun bazı yerlerinde de hasar oluştu. 

BALTA, 'CHP'Lİ VEKİL TARAFINDAN ISIRILDIM'

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta sosyal medya hesabı üzerindne yaptığı açıklamada ise çıkan arbedede CHP'li milletvekili tarafından ısırıldığını söyleyerek, ''TBMM de CHP’li milletvekili tarafından bacağımdan ısırıldım. Arkadaşlar merak etmeyin bütün aşıları yaptırdım''

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ayağından ısırılan Balta'nın fotoğrafını paylaşarak, "Bir şerefsiz, Trabzon Milletvekilimiz Muhammet Balta'yı ayağından ısırdı. Bunu da gördük..." ifadelerini kullandı.