ÇÖMLEKÇİ Mahalle Muhtarı Refik Günaydın Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ancak 10 yılda bitirilebileceğini söyleyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ateş püskürdü. Günaydın, Gümrükçüoğlu’na seslenerek, “Sayın Başkan sen Çömlekçi’yi bir an önce ele almak mecburiyetindesin. Çömlekçi’yi en kısa zamanda bitireceksin. Bunu nasıl yapacaksan yapacaksın. Bunun önü ardı yoktur. Çömlekçi’yi 10 seneye, 20 seneye yaymakla bu milletin ancak ahını alırsın başka bir şeyini değil. Şunu da unutmamak lazım. Bu millet insanı bir kaşık suda boğar. Bunu da böyle bilesin” dedi.

4 SENEDE BİTİRMESİ GEREKİR

10 senede kimin ne olacağının belli olmayacağını ifade eden Muhtar Günaydın, “4 sene sonra seçim var. Belediye seçiminden sonra Sayın Başkan varolabilir de olmayabilir de. Ama projenin sözünü veren kendisidir. Başka bir belediye başkanı ‘Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni yapacağım’ dememiştir. Belediye başkanının projenin tümünü bu dönemde yani 4 senede bitirmesi gerekir. Nasıl bitirmesi gerektiğini biz ona öğretecek değiliz. Nasıl yapacaksa yapacak” dedi.  

Gümrükçüoğlu’nun ilk seçimlere girerken Novotel’de düzenlediği basın toplantısını hatırlatan Muhtar Günaydın, “Sayın belediye başkanı 2004 yılında belediye başkanı seçilmeden önce 61 proje açıkladı. Bu projeleri açıklarken ben de o zaman muhtardım. Novotel’de Çömlekçi’de bir kentsel dönüşüm projesinin yapıldığını gördüm. ‘Bu projeyi Çömlekçi’de uygularsanız Çömlekçi halkı sizinle beraberdir’ dedim. Ama Çömlekçi basit bir proje değildir. Çömlekçi dev para isteyen yatırım isteyen projedir. Basit konuşmalarla Çömlekçi’nin kentsel dönüşümü bitmeyecektir. Belediye başkanı bunun hesabını yapmalıydı.

Şimdi ne oldu. 22 dönümlük bir kısım kentsel dönüşüme alınmış o alan bitirilecek. İmar edilecek, yapılacak. Diğer kısımlar ne olacak? Ne zaman bitecek? Bu millet mağdur oldu. Milletin ahı ızdırabı sonsuzdur. Kimseyi mağdur etmeye kimsenin hakkı yoktur” şeklinde konuştu.   Başkan Gümrükçüoğlu’nun Zağnos ve Tabakhane Kentsel Dönüşümleri’ni örnek gösterdiğini ifade eden Günaydın, “Ben kendisiyle yakın bir zaman önce makamında görüştüm. Bana Zağnos’u örnek gösterdi. Zağnos denen yerde tapusu olmayan tek katlı binaların yıkımıyla düzeltilmiş bir alan var. 2004’te başlanmış 2014 te yarısı bitirilmiş bir projedir. Başkan iyiniyetli olabilir. Ama vatandaş da mağdur. Bu mağduriyet kabul edilemez. Yapılacak olan en son şudur. Çömlekçinin plan projesini yapacaksınız imara açacaksınız. Müteahhite teslim edeceksiniz. Ben bütün bu konuları TOKİ başkanıyla görüşeceğim. Randevu aldım kendisiyle görüşeceğim. Milleti mağdur etmemek kaydıyla Çömlekçi’yi bir an önce bitirmenin peşinde olacağız. 10 seneye yayarsak bu millet perişan olur. Bu millete yazıktır. Belediye başkanının bunun farkında olması gerekir” ifadelerine yer verdi.