AK Parti Trabzon Milletvekili aday adaylığı sürecinde Trabzon’da önemli çalışmalara imza atan Müminhan Bilgin yeni dönem için aday adaylığı müracaatında bulunmadı. Partisine olan sadakat ve sorumluluklarından bir nebze olsun eksilme olmadığını belirten Bilgin aynı sorumluluk ve şevk ile 1 Kasım seçimleri için sahada olacağının mesajını verdi. 
1 Kasım seçimlerinin yeni bir seçimden öte 7 haziran seçimlerinin tekrarı niteliğinde bir seçim olduğunu da keydeden ve bu nedenle müracaatta bulunmadığını ifade eden Bilgin, ‘Henüz göreve başlamış çiçeği burnunda 4 milletvekilimiz var. Bu kadar kısa bir sürede onların yeniden seçime girecek olunması hasabiyle bize düşen şehrimizin ve ülkemizin birik beraberliğe en fazla ihtiyacı olduğu bu dönemde partimizin gireceği bu seçimde topyekun sahada olup birlikteliğe omuz vermektir. 

Ben bu manada aday adayı olmasam da bir adaymış gibi önceki seçimde olduğu gibi gecemi gündüzüme katıp, ülkemizin istikrarına katkı sağlamak adına çalışacağıma söz veriyorum. Ve yeni milletvekili olan arkadaşlarıma duyduğum sevgi saygı ve güven nedeniyle yeniden aday adayı olmadığımın da bilinmesini ister saygılar sunarım. Bu seçimlerde AK Parti’nin tek başına iktidara gelerek ülkede yeniden istikrar ve huzurun sağlanacağına olan inancım sonsuzdur. 1 Kasım seçim sürecinin şehrimize, ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim