Yemeğe AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, il Başkanı Dr. Adnan Günnar, Merkez ilçe Başkanı Zeki Kavonoz, Trabzon Belediye Başkan Vekili Fahrettin Aksoy, Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, Merkez ilçe teşkilatı ve delegeler katıldı. Yemeğe 400’e yakın delege katılırken Konuşmalar öncesinde Zeki Kavanoz başkanlığındaki merkez ilçe teşkilatının 9 aylık icraatlarının yer aldığı bir sinevizyon gösterini yapıldı.

 

AYNI HEYECAN VAR
Yemekte bir konuşma yapan AK Parti Merkez ilçe Başkanı Zeki Kavanoz atamayla göreve geldiklerini belirterek, "Sorumluluğumuzun farkındayız. Arkadaşlarımızın hepsiyle bir olduk biz olduk teşkilat olarak yanı şeyi düşündük aynı dili konuştuk. Bugün bütün arkadaşlarımızın gözünde ilk günkü aynı heyecanı görüyoruz. Birlik ve beraberliğimize katkı sunan bütün arkadaşlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Kongre çalışmalarımız başladı. Bizim Ak Parti olarak bütün misyonumuz kongreleri hesaplaşmak değil, helalleşme günü olarak görmeliyiz. Ak Parti merkez ilçenin sahibi burada yanımızda olanlardır. Zenginin malı züğürtün çenesini yorar. Varsın züğürtler konuşsun. Benim sizden isteğim, kongre sürecine kadar da kongrede ve sonrasında da birlik ve beraberliğimizi bozacak hiçbir söylem ve eylem içerisinde olmamanızdır. Allah sizi bizden bizi sizden, bizi birbirimizden ayırmasın " dedi.

HİÇ KİMSENİN EMEĞİ İNKAR EDİLEMEZ
Merkez ilçe başkanı Zeki Kavanozun ardından kürsüye çıkarak Ak Parti'nin bu noktaya kadar gelmesine katkı sağlayan hiç kimsenin emeğinin inkar edilemeyeceğini ifade eden Ak Parti Trabzon il Başkanı Dr. Adnan Günnar ise "Her gecen gün daha da iyiye giden teşkilatlarının kıymetini bilmeyenler daima tepetaklak gitmeye mahkum olacaklardır. Bu geçmiştede bu şekilde olmuştur. Kim bu teşkilatlarla oyun oynamaya kalktıysa sonu hüsran olmuştur. Bu teşkilatlara üye olan herkes bu teşkilatlara sahip çıkacktır. Bu yemeğe davetli 420 delegenin 385'i burada bulunuyorsa bu Ak Parti'nin gücüdür ve birlik beraberliğimizin en güzel göstergesidir" şeklinde konuştu.



GENEL MERKEZ TEK LİSTEYİ TAVSİYE EDİYOR
Kongre süreciyle ilgili olarak konuşan İl Başkanı Adnan Günnar kongrelerde de birden çok adayın çıkmasının söz konusu olabileceğini de ifade ederek, "Kongrelerde ne kadar çok aday çıkarsa bizler o kadar çok mutlu oluruz. Ancak bizler istişare kararları neticesinde Genel Merkezimizin istekleri doğrultusunda tek listeyi tavsiye ediyoruz. Bizlere gelerek Sayın başkan ben şu ilçeye adayım diyen arkadaşlarımıza genel merkezimizin tavsiyelerini ilettiğimizde ise aday olmak isteyen arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu genel merkezimizin kararlarına uyma konusunda titizlik göstermektedir. Ancak bazı ilçelerimizde hala tek listenin dışına çıkmak isteyenlerde söz konusu olmaktadır" diye konuştu. Kongre ertelenmesine rağmen delegelerin yemeğe eksiksiz katılımı dikkatlerden kaçmadı.