Trabzonsporlu Futbol Adamları Derneği Başkanı Fatih Tekke, “Biz kendimizi kesinlikle sizden farklı bir yerde görmüyoruz. Konuşacağımız şeyler burada hepimizin menfaatine, şehrimizin menfaatine, hatta bölgenin ve ülkenin menfaatinedir. Ben özellikle belirtmek istediğim şey şuydu. Hayata bakış açılarımız hepimizde farklıdır. Dolayısıyla bu farklılıklarımızla beraber burada yaşamayı öğrenmemiz lazım. Bizi bir arada tutacak en önemli şey Trabzonspor’dur. Biz farkına varmasak bile Trabzonspor bize çok şeyler veriyor. Bizde gelinen şu noktadan sonra, bizim bu değerimiz dediğimiz Trabzonspor’umuza neler verebiliriz bunu konuşup tartışmalıyız. Beraber yürüyebileceğimizi düşündüğümüz için şu an sizinleyiz. Bizlere destek vereceğinizden hiç şüphemiz yok. Şimdiden hepinize teşekkür ediyor, sizlere de hayırlı uğurlu olsun diliyorum.” dedi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut ise ziyarette yaptığı konuşmasında, “Hem siyaset alanında olsun, sivil toplum alanında olsun, hem de futbol alanında olsun eğer bir mesafe kat edeceksek bunda STK’ların çok büyük bir önemi vardır. Bu yeni oluşumun her alanda etkili olacağını düşünüyorum. Fatih Tekke’nin bu yeni oluşuma başkanlık etmesi bence çok önemlidir. Trabzon ve Trabzonspor futbolu zor bir süreçten geçiyor. Sizlerinde bu zorlu süreçte sorumluluk alacağını düşünüyorum. Bu sorumlukta Trabzon Gazeteciler Cemiyeti olarak ve de Trabzon basını olarak sonuna kadar yanınızda olduğumuzu belirtmek isterim. Bizleri ziyaret ederek destek verdiniz. Teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ziyarette bulunan TSYD Trabzon Şubesi Başkanı Murat Taşkın’da, “Bizim yerimiz şu anda 19 Mayıs Spor Salonun altında. Kısmetse Akyazı açıldığında orada daha geniş bir yere sahip olacağız. Yapılacak çalışmalarda ortak bir çalışma yapılırsa daha çok ses getireceğini sizlere belirtmek isterim. Türkiye Spor Yazarlar Derneğinin en etkin şubesi olan Trabzon Şubesi ve Türkiye’de ki Gazeteciler Cemiyetleri arasında yerini hakkıyla alan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte yapacağınız projelerde size destek vereceğimizden şüpheniz olmasın. Ortak bir şeyler yaptığımızda daha başarılı olacağımızı belirtmekte fayda var. Bu vesileyle ziyaretiniz için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Fatih Tekke Trabzon gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut’a ve Murat Taşkın’a birer saat ve çiçek takdim etti.