Özel Menderes İlk Öğretim Okulu konferans salonunda Okul Müdürü Harun Var’ın tanıtımını yaptığı televizyonsuz gün uygulamasına öğretmenler, öğrenciler, veliler ve basın mensupları katıldı.

Okul Müdürü Harun Var, televizyonun ailenin 5. Ferdi durumuna geldiğine dikkat çekerek ‘‘Bir ev televizyonsuz bir gün geçirdiği zaman bunun aile içinde ki etkisi ne olacak ? Televizyonsuz bir hayat geçirebiliyor muyuz? Televizyonsuz hayata geçtiğimiz zaman ailemizde ne gibi değişiklikler olacak, aile ilişkilerimizde ne gibi değişimler olacak, biz bunun mesajını vermek için bu projeyi başlattık. Velilerimizin hepsi haftanın bir günü pazartesi günleri televizyona, bilgisayara kilit vuruyorlar. Tüm zamanlarını çocuklarına ayırıyorlar. İnternet sitemizde biz velilerimize yardımcı olabilmek için projeye destek amaçlı oyunlar hazırladık’’ dedi.

Öğrenciler ise bu proje ile birlikte aileleri ile daha fazla zaman geçirdikleri ve onlarla birlikte bir şeyler yaptıkları için uygulamadan memnun olduklarını dile getirdiler.

Proje haftanın en az bir günü evde ailelerin televizyonu bilgisayarı ve cep telefonları kapatıp o akşam ki tüm zamanlarını çocuklarıyla geçirmesini, onlarla oyunlar oynamasını, bire bir iletişim kurup dertlerini dinlemesini bu sayede de aile içinde ki iletişimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.