Trabzon'nun Arsin İlçe Belediye Başkanı Erdem Şen ve meclis üyeleri, Karadeniz Bölgesi'nde son dönemlerde unutulmaya yüz tutan isimlerin daha sık kullanılması için harekete geçti. İlçe sınırları içinde doğan çocuklara Karadeniz'in simgeleşen isimleri olan Temel, Dursun, İdris ve Fadime adlarını koyan ailelerin, bir adet cumhuriyet altınıyla ödüllendirilmesine karar verildi.

Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, unutulmaya yüz tutmuş bu isimlerin daha sık telaffuz edilmesi gerektiğini belirterek, "Yaptığımız araştırmada, 2011 yılında Trabzon'da dünyaya gelen çocuklarımızın hiçbirine Temel ile Fadime isminin konulmadığını öğrendik. 2001-2007 yılları arasında yapılan araştırmada ise Türkiye'de sadece 10 ailenin bebeğine Temel ismini koyduğu bilgisi var. Biz Temel ile Fadime'nin sadece fıkralarda, beyaz perdede kalmasını istemiyoruz. Bu nedenle başlattığımız kampanyaya katılan aileler, eğer Arsin'de ikamet ediyor ve doğan çocuklarına ön veya son isim olmadan sadece bu isimleri koyuyorsa kendilerine bir adet cumhuriyet altını hediye edeceğiz" dedi.

Trabzon Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğünün 2011 kayıtlarında Temel, Dursun ve Fadime isimleri yer almazken, en fazla tercih edilen isimlerin başında erkeklerde Kayra, Berk, Ayberk, Yağız, kızlarda ise Ebrar, Nisanur, Yağmur ve Beste isimleri dikkat çekiyor.