Rize Belediye Başkanı AK Partili Halil Bakırcı, bir ay önce denetime gittiği Kavaklı Mahallesi Fulya Sokak üzerinde 8 katlı karkas halde bir bina olduğunu fark etti. Yapı Kontrol ekiplerince yapılan incelemede, Fevzi Özçelik'e ait binanın kaçak olduğu ve eski bir evin üzerine temel kazılmadan inşa edildiği belirledi. Sahibine 155 bin lira para cezası uygulanan binanın, ilk etapta son iki katı için yıkım kararı çıkarıldı. Kararı uygulamak için bu sabah bölgeye gelen ekipler, Fevzi Özçelik ile eşi Bahriye Özçelik'in direnişi ile karşılaştı. Ekiplerle tartışan ve katları yıktırmayacağını belirten Bahriye Özçelik, polis ve zabıta görevlileri tarafından binadan uzaklaştırıldı. Bu sırada fenalaşan kadın için olay yerine 112 Acil servis ekipleri çağrıldı. Sağlık ekipleri müdahale ettikleri kadının tansiyonunun yükseldiğini ve hastaneye götürülmesi gerektiğini belirtti. Ancak Bahriye Özçelik, hastaneye gitmeye ikna edilemedi. Kadın bina önünde bekleyişini sürdürürken, arka taraftan binaya giren ekipler, fark ettirmeden yıkım için çalışmalara başladı. 
'EVİM ELBETTE SAĞLAMDIR, USTALAR YAPTI' 
Bahriye Özçelik, binayı oğlunun yaptırdığını belirterek "Tek katlı evimizi 1950'li yıllarda yapmıştık. Geçen yıl da o binanın üzerine 8 kat çıktık. İzin işlerini ben bilmem. Ben bir imza dahi atamam. Ustalar yaptı. Evimi kesinlikle yıktırmam" dedi. Temeli olmayan binanın sağlam olup olmadığı sorusuna Özçelik, "Evim elbette sağlamdır, ustalar yaptı" cevabını verdi. 
'ARTIK TOLERANSIMIZ YOK' 
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, binayı bölgede inceleme yaparken fark ettiğini belirterek şunları söyledi:  "Yaptığımız incelemede bina hem kaçak hem de statik olarak sakat. Yasal işlem başlattık. İlk etapta iki katını yıkacağız. Bina eski bir evin üzerine ilave olarak çıkılmış ve temel yapısı yok. Bu nedenle hiçbir şekilde sağlam değil. Şehir merkezine yakın olmadığı için yapı kontrol ekiplerimizin görebileceği bir yerde değildi. Gördüğümüzde müdahalemizi yaptık. Bu tip kaçak yapılara müdahalemiz eskiye nazaran daha sert olacaktır. Artık toleransımız yok. Sakat ve kaçak binaların üzerine daha sıkı şekilde kontroller yaparak gideceğiz."