Çözüm olmadılar
Trabzon’da parklar, ortaokul öğrencileri tarafından sigara içme alanı olarak kullanılıyor. Parklarda gruplar halinde sigara içen öğrencilerin davranışları çevredeki vatandaşlar tarafından da hoş karşılanıyor. Yetkililer ise öğrencilerin bu durumları karşısında, “ Demek ki sigara ile mücadele konusunda yeterince çözüm olamamışız” diyor.

Artık korkuyoruz
Parklardaki kafelerin, okul yanlarındaki tekel bayilerinin öğrencilerin ders ve öğle tatili aralarında zararlı alışkanlıklar için mekan olarak kullanıldığını söyleyen vatandaşlar, “ Ne yazık ki öğrencilerimiz bazı iş yerlerini zararlı alışkanlıklar için mekan olarak kullanılıyor. Denetim olmadığı için maalesef bu manzara her zaman karşımıza çıkacak” ifadelerini kullandılar.

Yetkililer göreve
Okulların ve çevrelerindeki tüm işletmelerin denetim altında tutulması gerektiğini belirten vatandaşlar, “Bu kareleri görünce acaba bizim çocuğumuzda mı böyle yapıyor diye düşüncelere kapılıyoruz. Gençlerimizin geleceği her şeyden önemlidir. Başta Trabzon valisi olmak üzere tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz” diyerek toplumsal sorunun giderilmesini talep etti.