TELSİZ GÖRÜŞMELERİ RAPORLANDI
Taka Gazetesi’nden Fatih Yılmaz’ın haberine göre; Trabzon'un Maçka ilçesinde 18 Temmuz’da gerçekleşen, 3 polisin şehit olduğu biri sivil, 4'ü polis olmak 5 kişinin de yaralandığı PKK terör saldırısının ayrıntıları terör örgütü içerisindeki sözde üst düzey örgüt mensuplarının telsiz muhabere görüşmelerinin deşifre edilmesiyle ortaya çıktı. 

TALİMATLAR KUZAY IRAK’TAN
Irak’ın kuzeyinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüten bir örgüt mensubunun Karadeniz Bölgesi’nden sorumlu düzeyde faaliyet yürüten bir örgüt mensubu ile 21 Temmuz’da gerçekleştirdiği telsiz görüşmelerinde ‘15 Temmuz darbe girişiminin Karadeniz’de eylem için fırsat olduğu’ konuşması tespit edildi. 

MÜZAKERE PLANI
Irak’ın kuzeyinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüten sözde açılım grubu içerisinde bir örgüt mensubunun Karadeniz Bölgesi’nden sorumlu düzeyde faaliyet yürüten bir örgüt mensubu ile 21 Temmuz’da gerçekleştirdiği telsiz görüşmeleri istihbarat kaynaklarınca tespit edildi. İstihbarat raporlarına yansıyan konuşmalarla PKK/DHKP-C terör örgütlerinin Karadeniz’de gerçekleştirmek istedikleri hain eylem planı deşifre edildi. Terör örgütünün Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleştirmek istediği saldırılarla devletin örgüt ile müzakere etmeye zorlanabileceği planını yaptığı tespit edildi. 

KARADENİZ PLANI
Rapora yansıyan telsiz görüşmelerinde, Karadeniz Bölgesi’ndeki eylemlerin çok etkili olduğu, bu eylemlerin terör örgütünün şiddet eylemlerini ülkenin tamamına yayma stratejisine uygun olduğu, Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleştirilen bir eylemin Doğu ve Güneydoğu’da gerçekleştirilen eylemlerden daha fazla ses getirdiği, örgüt mensuplarının eylemsellik düzeyini arttırarak devam ettirmelerinin güvenlik güçleri üzerinde baskı oluşturmak için önemli olduğu, örgüt mensuplarının Karadeniz’deki etkinliğinin örgüt açısından çok önemli olduğu bilgileri yer aldı. 

PKK/DHKP-C’NİN 15 TEMMUZ TUTUMU
FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimini de fırsat bilen PKK/DHKP-C terör örgütlerinin darbe girişimi ile ilgili tutum ve stratejisini deşifre eden bilgiler de istihbarat raporlarındaki yerini aldı. 15 Temmuz darbe girişimini fırsat olarak değerlendiren örgütün, askeri birimlere yönelik operasyonların değerlendirilmesi halinde örgüt açısından tarihi başarılara ulaşılabileceğinin planı yapıldığı tespit edildi. 15 Temmuz itibariyle sözde Karadeniz Açılım Grubu’na takviye gönderileceği ve eyleme geçilmesinin istenebileceği bilgisi de rapora yansıdı. 

DEMOKRASİ NÖBETLERİNİ İSTİSMAR PLANI
DHKP-C terör örgütü faaliyetlerinin deşifresine ve engellenmesine yönelik sürdürülen çalışmalarda söz konusu örgütün, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen askeri darbe teşebbüsü ile ilgili olarak menfi/müspet herhangi bir tarafta yer almamaya çalıştığı, darbe teşebbüsünde bulunanları faşist, darbe karşıtlarını ise sözde gerici olarak nitelediği, halihazırda ülke genelindeki darbe karşıtı gösteriler göz önünde bulundurulduğunda örgütün bu durumu istismar etmeye çalışacağı, devlete destek vermek isteyen vatandaşlara yönelik silahlı provakatif saldırılarda bulunabilecekleri öğrenildi. 

ALEVİ VE CEZAEVİ PLANI
Alevi vatandaşlara yönelik saldırılar da hedefleyen örgütün, cezaevlerinde açlık grevi ve ölüm orucu tarzında eylem yapabilecekleri hususları da istihbar edildi. Raporda, Alevi vatandaşların yoğun olarak yaşadıkları mahallelerde ve bölgelerde halkı tahrik yoluyla, güvenlik güçleri ve darbe karşıtı vatandaşlar ile alevi kökenli vatandaşları karşı karşıya getirmeye çalıştığı ve bu şekilde mezhep temelli sokak olaylarını gerçekleştirmeye tevessül edebilecekleri, cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülerin mevcut şartlarda görüş ve avukat görüşlerine getirilen tedbirlere yönelik süresiz açlık grevi ve ölüm orucu tarzında eylemler yapabilecekleri de yer aldı.