TBMM genel kurulunda görüşülmekte olan torba yasa ile esnafı ilgilendiren birçok değişiklik öngörülmektedir. Esnafın lehine önemli maddeler bulunan yasada sona yaklaşıldı. TESOB Başkanı Metin Kara umutlu olduğunu vurguladı

ESNAF YA KEPENK KAPATIYOR YA İŞ DEĞİŞİYOR

Trabzon Esnaf Odaları Birliği(TESOB) Başkanı Metin Kara Mecliste görüşülen Torba Kanun Tasarısında esnafın beklentilerinin karşılanması noktasında önemli maddeler olduğunun altını çizerek “Ekonomik sıkıntılar yüzünden özellikle küçük esnafımız oldukça zor durumda. Esnaf ya kepenk kapatıyor ya iş değişikliğine gidiyor. Borcunu ödeyemez durumda olan esnafımızın bu yasayla birlikte rahat nefes alması ve ekmek teknesini çevirmeye devam etmesi en büyük arzumuzdur.” dedi.

ESNAFIN BORCU YENİDEN YAPILANDIRILIYOR

Metin Kara, "TBMM'de görüşülmekte olan yasa ile ekonominin bel kemiğini oluşturan esnafa borç ödeme kolaylığı getiriliyor. Torba Yasası tasarısında 1.3 milyonu aşkın Bağ-Kur’lu esnafı yakından ilgilendiren düzenleme ile 16 milyarlık borcun yeniden yapılandırması söz konusudur. Sadece borçların yapılandırması değil emeklilikten, sosyal güvence ve kredi başvurusuna kadar bir çok hak ve uygulama değişikliği esnafa avantaj sağlayacağını düşünüyoruz. Bu düzenleme ile esnafın sıkıntısının bir nebze azalacağını umuyoruz. Yapılacak değişikliğe destek verdiğimizi ifade ediyoruz." demiştir.