Karadeniz İş Adamları Derneği'nin yaptığı resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Toplantıda sektörün sorunları ve hedefler görüşülürken yeni teşvik sistemi kapsamında işyerlerine gelen yaptırımlar ele alındı. Kargid Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dayanıklı Tüketim Mobilya Komisyonu Başkanı Cem Çapkınoğlu yaptığı konuşmada, Kargid olarak sektörün sorunlarına daha radikal çözümler sunabilmek için düzenlediğimiz komisyon toplantılarının üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini ve bu toplantılarda dile getirilen sorunları ilgili mercilere taşımanın en asli görevleri olduğunu söyledi.

Kamuoyunda bilinen adıyla 5084 sayılı yeni ve ilave istihdamı teşvik yasası bu yıl itibariyle bitecek olması parakende ve üretici konumundaki firmalara getirdiği maddi kaybın yanı sıra işçi çıkarma ve kayıt dışı istihdamın artması gibi sorunlara yol açacağını belirten Çapkınoğlu yasanın şu haliyle 3 sene daha yürürlükte kalması gerektiğini söyledi.

Mağazaların yüksek kira ve müşterilerin ulaşım gibi sorunların giderilmesi için MASKO ve MOBESKO gibi Mobilyacılar sitelerinin bir benzerinin de Trabzon ve ilçelerinde kurularak yeni bir cazibe merkezi oluşturulması fikri gündeme geldiği Komisyon Toplantısı dilek ve temenniler sonrası toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi."