Trabzon Milletvekili Faruk Özak, teşvikten yararlanan 49 ilin milletvekiliyle görüştüklerini, biraraya gelerek Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’la görüşeceklerini kaydetti.

Teşvikin Uzaması Çok Önemli

ÖZAK, teşvikin uzatılması için yapacakları görüşmeyi diğer illerin milletvekilleriyle ortak gerçekleştireceklerini belirterek, “Bu teşvikin uzaması son derece önemli. Ancak yalnız milletvekilleri değil, STÖ’ler de ortak hareket etmeli. Zira, kısa bir süre kaldı. Teşvikin uzamaması halinde teşvikten yararlanan iller büyük darbe alacaktır” dedi.

2012 yılı sonunda bitecek olan ancak 3 yıl daha uzatılması istenen 5084 Sayılı Teşvik Kanunu’yla ilgili girişimler siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri düzeyinde sürüyor. AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, 5084 Sayılı teşvik kapsamında olan illerin milletvekilleriyle ortak hareket ettiklerini belirterek, “Bu illerimizin milletvekilleriyle birlikte ilgili bakanlarla toplantı yapıp talepleri gündeme getireceğiz” dedi.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Bey’le görüşeceklerini kaydeden Özak, “Bu görüşmeyi yalnızca Trabzon milletvekilleri olarak değil Türkiye genelinde bu teşvikten yararlanan 49 ilin milletvekilleri olarak birlikte ortak bir çabayla gerçekleştireceğiz. Bu teşvikin uzaması son derece önemli. Bu noktada da teşvik kapsamındaki illerin milletvekillerinin, sivil toplum örgütlerinin ortak hareket etmesi gerekiyor. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Gerekli her türlü girişimde bulunacağız. Zira kısa bir süre kaldı. Aralık ayının sonunda teşvik sona eriyor. Bu anlamda yapılması gereken ne varsa bu ay içerisinde yapacağız. Teşvikin uzamaması durumunda Trabzon gibi teşvikten oldukça iyi bir şekilde yararlanan illere büyük darbe vurulacaktır. Hepimiz bunun farkındayız” dedi.

HAMZAÇEBİ’NİN TEKLİFİ GÜNDEME ALINABİLİR

Teşvikin uzamasının sadece Trabzon’u değil Diyarbakır’ı, Maraş’ı ve diğer illeri de ilgilendirdiğine dikkat çeken Özak, “Teşvikle ilgili ortada çalışanlar düzeyinde önemli rakamlar var. Türkiye genelinde çok büyük bir işçi potansiyeli var. Bu yasal düzenlemeden sonra iki teşvik yasası çıktı. O yasalarla ilgili henüz yatırımlar yok. Dolayısıyla yeni teşvikler bu kadar cazip değil. Bu nedenle 5084 çok önemli. Bugün-yarın tekrar bir toplantı yapacağız. 49 ilin milletvekillerini bilgilendireceğiz. Onlardan gelen talepler de var. Konunun sonuçta olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz. Bakanlar Kurulu kararıyla teşvik uzatılabilir. Bunun yanı sıra Sayın Akif Hamzaçebi’nin kanun teklifi gündeme alınabilir” diye konuştu.