61SAAT HABER SERVİSİ - Türkiye Eğitim Vakfı (TEV) Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, TEV’in verdiği burslarla bilgilendirmede bulundu. Yönetim Kurulu adına konuşan TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek, eğitime destek sağlanmasının mesajını verdi. Melek, “Trabzon’da 1990 yılında şubeyi açtık. Açtığımız günden bugüne kadar küçümsenmeyecek eğitime katkı sağladık. Trabzon üniversite şehri olmasına rağmen yeterli yurt yoktu. Kız çocuklarımız büyük sıkıntı çekiyordu. Bunun için TEV’in kendi bünyesinde yurt açtık. Türkiye’de başka yurtlarda açıldı. Yalnız yurt değil nerede okul sıkıntısı varsa TEV orada… 

Bizim çelenklerimiz var. Bu çelenklerden mutlu günlere acı günlere gönderilen çelenklerden TEV’den göndersinler Bir öğrencinin eğitimine katkı yapsınlar. Ama bizim millet alışmamış… 
Eğitime destek verilmesinde fayda ar, zaruret var ihtiyaç var” dedi. 

FETÖ GİBİ O KADAR CEMAAT VAR Kİ… 
Trabzon’da bölge şubesi görevi yaptıklarını ifade eden Melek, “Biz burada bölge şubesi görevi yapıyoruz. Bize bağlı Doğu Karadeniz’den, Doğu Anadolu’ya bağlı 9 üniversite var. Üniversitelere gittiğimizde bir fakültede 80-90 talep var. Bizim o fakülte için kontenjanımız ya 2 veya 4.. Hak edene veriyoruz ama alanlar mutlu alamayanlar üzgün. Biz bu çocuklara sahip çıkmazsak, başkaları sahip çıkıyor. Allah bu ülkeye 15 Temmuz darbesini bir daha göstermesin. Atlatmadık. Cemaatler hala üniversitelerin içinde. Bütün faaliyetlerini gösteriyorlar. FETÖ gibi o kadar cemaat var ki üniversitelerin içine sızmış.. Bir çoğu ticaret için yapıyor bir çoğu da…

Öğretim üyeleri bakıyorsunuz, ya bir cemaatin mensubu ya da siyasi partinin mensubu. Siz bilimden uzaklaştınız mı hedefe ulaşamazsınız. 
Siyasi partinin bir bakanı geliyor eğitimde sistem koyuyor, aynı siyasinin bakanı geliyor sistem değişiyor. Yap boz ile bir yere varamazsınız. Eğitimde milli devlet politikası uygulanmadıktan sonra başarı sağlayamazsınız. Bu ülkeyi kurtaracak eğitimdir” diye konuştu. 

BİZ BOYNU BÜKÜK ÇOCUKLARA… 

Melek, sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz devletten bir kuruş yardım almayız. Ülkenin geleceğini eğitimde görmüş, gönlü yüce hayırsever vatandaşların yaptığı bağışlarla.. Biz bu bağışları arttırmak için her türlü yöntemi deniyoruz. Bunlara çok ihtiyacımız var. Biz boynu bükük çocuklara burs vermenin gayreti içindeyiz. Biz sahip çıkmazsak sahip çıkacak o kadar kesim var ki… 

23 Kasım’da öğretmenlerimiz için plaket töreni olacak. Sonrasında fotoğraf sergimiz olacak. Sizden rica ediyorum o fotoğraf sergisinde herkes bir fotoğraf alsın. 

Eğitim sorununu muhakkak çözmemiz lazım. Bunu çözemezsek, başkaları muhakkak ensemizde olacaktır. 
Bugün Türkiye’de 6 bin 500 yeni genç burs alıyor. 223 bin 600 kişiye burs vermiş olduk. Bu her sene artıyor. Bunun daha çok artması için vatandaşların bu konuda duyarlı olması lazım. Eğitim ihmale gelmez. Eğitim ihmal edilirse bedeli çok ağır olur. Bunu geri kalmış ülkelerde görüyoruz. Onun için çocuklarımıza bil hassa sahip çıkmamız lazım. Dış güçlerin elinde olan bazı cemaatlerin etkisinden kurtarmamız lazım. 

Volkan Konak’a dedim gönlü zenginsin. Gel bu vakıfları bizim vakıfta toplayalım. 50-60 kişiye burs veriyor. 2 sene sınıfta kalmış. 3 sene sınıfta kalmış. Ama Volkan’dan devamlı para ılıyorlar. Bizde 1 sene kırık not alsa bursu gider. Biz zeki çalışkan çocuklara burs veririz. Yoksa senin yaptığın gibi ahmet ağanın mehmet ağanın çocuklarına burs verirsen bu verirsek bu işi halledemeyiz”

4 BİN LİRAYI BİR GECEDE HARCAYAN.
TEV Yönetim Kurulu ve aynı zamanda Ortahisar Belediye Meclis üyesi Nusret Onur ise, “TEV bursiyerlerini Trabzonlulara tanıtamadık. Bursları hakkında Trabzon kamuoyunda tanıtacağız. Belediyenin ile TEV’in burslarından haberi yok. Önümüzde ki dönemde bu şekilde biraz daha tanıtacağız. Trabzon’a yeteri kadar bursiyer vermeye çalışacağız. 
4 bin lirayı Trabzon’da bir akşamda yiyen çok arkadaşımız var. Ama gel şuraya ver dediğimizde tereddütte” dedi.