Trabzon Gazeteciler Cemiyeti  Yönetim Kurulu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebi ile bir mesaj yayınladı.

İŞTE O MESAJ

“Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 93. yaşını her zamankinden daha anlamlı bir şekilde kutluyoruz.
Türk Milleti’nin ülkesini işgal etmeyi hedefleyenlere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın en büyük kazanımlarından biri olan Türkiye Cumhuriyeti, tarihinden ve şanlı geçmişinden aldığı güçle Ulu Önder Atatürk’ün söylediği gibi; ‘İlelebet payidar kalacaktır’…
29 Ekim 1923’de ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi üzerine inşa edilen Cumhuriyetimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra iç ve dış düşmanların tüm çabalarına rağmen dimdik ve kararlılıkla ayakta kalmaya devam edecektir.  
Milletimiz devletine olan bağlılığını, yaşadığımız coğrafyadaki hassasiyetlerini, bugüne kadar olduğu, bundan böyle de gösterme yolunda karşısına çıkan tüm engelleri aşacağını defalarca ispatlamıştır.
Bu birlik ve bütünlük çerçevesinde çağdaş, demokratik, laik ilkelerden taviz vermeden, 15 Temmuz’da yeni bir destan daha yazan Kahraman Türk Ulusu, ecdadından gelen emaneti yarınlara en iyi şekilde taşıma yolunda gözünü kırpmadan canını bile verebileceğini tüm dünyaya göstermiştir.
Türk Milleti, birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, vatanına, bağımsızlığına yönelik bütün saldırılara bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de tek yürek karşı duracak ve misliyle karşılık verecektir. 
Bu duygu ve düşüncelerle, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına ve aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, minnetlerimizi sunuyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.”